Tutireceptek.hu fejléc

Rakott paraj recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50 dkg paraj (spenót)
50 dkg burgonya
15 dkg reszelt sajt
3 dl tejföl

a tál kikenéséhez vaj

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, felszeleteljük.
A megtisztított, megmosott parajt csíkokra metéljük, sós vízben puhára pároljuk, leszűrjük, lecsepegtetjük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, kibéleljük egy sor burgonyával, rásímítunk egy kevés parajt, meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal.
A rétegzést addig folytatjuk, míg tart a hozzávalókból. A burgonyát közben kissé sózzuk meg.
A tetejére jusson tejföl és sajt.
Sütőben szép pirosra sütjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott kekszes » Túróval rakott puliszka » Sajtos rakott cukkini » Gyergyói rakott puliszka
» Sajtos rakott zsemle » Rakott tarjás burgonya » Rakott hurka » Rakott krumpli saját módra
» Zsír nélküli rakott hús » Kerti rakottas » Tojásos rakottkarfiol » Rakott egyveleg
» Fogyókúrás rakottas » Tejfölös - rakott hús » Tejszínes rakott krumpli » Tojással rakott tarhonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.