Tutireceptek.hu fejléc

Rakott paraj recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50 dkg paraj (spenót)
50 dkg burgonya
15 dkg reszelt sajt
3 dl tejföl

a tál kikenéséhez vaj

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, felszeleteljük.
A megtisztított, megmosott parajt csíkokra metéljük, sós vízben puhára pároljuk, leszűrjük, lecsepegtetjük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, kibéleljük egy sor burgonyával, rásímítunk egy kevés parajt, meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal.
A rétegzést addig folytatjuk, míg tart a hozzávalókból. A burgonyát közben kissé sózzuk meg.
A tetejére jusson tejföl és sajt.
Sütőben szép pirosra sütjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szegényes rakott karfiol » Rakott mézes » Habos rakottas » Lerakott harcsa
» Cukkini rakott » Rakott krumpli saját módra » Vegetáriánus rakott » Gombával rakott karalábé
» Kolozsvári rakott kacsa » Sonkás zellerrakottas » Darálthúsos rakott zöldbab » Csokis-túrós rakott rétes
» Hortobágyi rakott tészta » Sajtos paraj » Barackos rakott csirkemell » Káposztával rakott párizsi


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.