Tutireceptek.hu fejléc

Rakott egyveleg recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
(2 személyre)
50 dkg-nyi maradék köret (burgonya, zöldség, rizs vegyesen),
1 db tojás,
5 dkg reszelt sajt,
2 evőkanál olaj,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
1 dl tejföl,
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld,
ízlés szerint só,
törött bors.

Elkészítés:
A maradék burgonyát apróra vágjuk, és összekeverjük a többi zöldséggel. Kikent kisebb tepsibe terítjük. A tojást habosra verjük, összekeverjük a tejföllel, a sóval, a borssal és a petrezselyemzölddel, majd ráöntjük a zöldségekre.

Ezután rászórjuk a reszelt sajtot, és meghintjük a zsemlemorzsával. Meglocsoljuk az olajjal, és a tepsit alufóliával lezárjuk. Előmelegített forró sütőbe toljuk, és közepes lángon húsz-huszonöt percig pároljuk, végül a fedelét levéve, pirosra pirítjuk az étel tetején lévő zsemlemorzsát.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: MRG1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás rakott burgonya » Csirkés rakott burgonya » Virslis rakottas » Fokhagymás rakott csirke
» Parasztos rakottbab » Spenótos rakott csirkemell » Hússal rakott lencse » Rakott patiszon
» Spenótos rakott tészta » Balázska rakottas » Rakott lapcsánka » Karalábés rakott hús
» Rakott mexikói tészta » Túróval rakott puliszka » Rakott almás-túrós » Fűszeres rakott gomba


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.