Tutireceptek.hu fejléc

Rakott Ziti recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
4l víz
350g ziti vagy rövidre vágott csőtészta
1/2 piros húsú paprika
100g puha sajt
400ml konyhakész paradicsomártás
30g reszelt parmezánsajt

Elkészítés:
A 4l vízet megsózzuk ,felforraljuk,mehet bele a 350 g tészta.Csak fele annyi ideig főzzük meg mint ami a csomagolásán fel van tüntetve.
Közben 4 kisebb vagy 1 nagy hőálló edényt kivajazunk.paprikát megmossuk,kimagozzuk.keskeny csíkokra vágjuk.A sajtot /100g puha/ kockákra vágjuk.
Tésztáról leöntjük a vízet,és ismét a fazékba tesszük.Hozzáadjuk a paradicsommártást és a paprikát,kockára vágott sajtot,jól összekeverjük.A masszát a formába öntjük,megszórjuk a reszelt parmezánnal.
Sütőt 200 fokra előmelegítjük.15-20 percig sütjük,amig a sajt aranybarna nem lesz a tetején.

Tanácsok:
Mi szoktunk mellé valami húst is készíteni,csirke vagy pulyka-nagyon finom!Kiadós!
És igazi olasz recept!

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: Katicabogárka25


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Török rakott csirke » Rakott sajtos hús » Rakott krumpli másképpen » Szegényes rakott karfiol
» Spenótos rakott csirkemell » Pudingos rakottas » Sajtos rakott karfiol » Túrós rakott krumpli
» Sajtos rakottas » Rakott krumpli másképp » Almás rakott galuska » Diétás rakott padlizsán
» Diós rakott tészta » Túrós rakott kifli » Hargitai rakott palacsinta » Sajtos-gombás rakott hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.