Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott Ziti recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
4l víz
350g ziti vagy rövidre vágott csőtészta
1/2 piros húsú paprika
100g puha sajt
400ml konyhakész paradicsomártás
30g reszelt parmezánsajt

Elkészítés:
A 4l vízet megsózzuk ,felforraljuk,mehet bele a 350 g tészta.Csak fele annyi ideig főzzük meg mint ami a csomagolásán fel van tüntetve.
Közben 4 kisebb vagy 1 nagy hőálló edényt kivajazunk.paprikát megmossuk,kimagozzuk.keskeny csíkokra vágjuk.A sajtot /100g puha/ kockákra vágjuk.
Tésztáról leöntjük a vízet,és ismét a fazékba tesszük.Hozzáadjuk a paradicsommártást és a paprikát,kockára vágott sajtot,jól összekeverjük.A masszát a formába öntjük,megszórjuk a reszelt parmezánnal.
Sütőt 200 fokra előmelegítjük.15-20 percig sütjük,amig a sajt aranybarna nem lesz a tetején.

Tanácsok:
Mi szoktunk mellé valami húst is készíteni,csirke vagy pulyka-nagyon finom!Kiadós!
És igazi olasz recept!

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: Katicabogárka25


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós rakott burgonya » Hússal rakott lencse » Fűszeres rakott gomba » Kukoricás rakott cukkini
» Rakott karfiol (update 1) » Rakott csirke juhtúróval » Rakott-sajtos csirkemell » Sajtos rakott pulykamell
» Rakott kekszes » Sajtos rakottas » Rakott husos tészta » Kókuszos rakott keksz
» Darált hússal rakott penne » Sajtos-sonkás rakott kifli » Zöldséges rakott pulyka » Sonkás rakott burgonya


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.