Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott savanyúkáposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg savanyúkáposzta
1/2 kg darált hús (bármilyen)
1/2 kg csiperkegomba
2 fej hagyma
1 tasak főttrizs
15 dkg sajt
margarin
tejföl

bors

Elkészítés:
A szálas savanyúkáposztát feltesszük főni, amikor kész, lecsöpögtetjük, apróra vágjuk. A gombát közben megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk.
A darált húst és a gombát külön-külön apróra vágott vöröshagymán megpároljuk.
Egy tűzálló edényben először a káposztából rakunk egy sort, erre jön a főttrizs fele, rá a megpárolt darált hús, tejföl. Megint rizs, rá a gombás hagyma, tejföl, és végül a maradék káposzta. Tetejére margarint kenünk, és rászórjuk a reszelt sajtot. Forró sütőbe tesszük, közepes lángon csak addig sütjük, amíg a tetején a sajt szépen aranybarnára sül.

Tanácsok:
Nagyon finom!


A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges rakottkel » Rakott Karfiol Sonkával » Milánói rakott galuska » Savanyúkáposztás hús
» Rakott zsemle » Muci rakott mákos tésztája » Rakott kekszes » Gombás, rakott tök
» Rakott burgonya sonkával » Rakott savanyú káposzta » Rakott sült zöldség » Sonkás rakott karfiol
» Virágos, rakott palacsinta » Rakott cukkini Emyke módra » Virslis rakottas » Túrós rakott alma


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.