Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott savanyúkáposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg savanyúkáposzta
1/2 kg darált hús (bármilyen)
1/2 kg csiperkegomba
2 fej hagyma
1 tasak főttrizs
15 dkg sajt
margarin
tejföl

bors

Elkészítés:
A szálas savanyúkáposztát feltesszük főni, amikor kész, lecsöpögtetjük, apróra vágjuk. A gombát közben megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk.
A darált húst és a gombát külön-külön apróra vágott vöröshagymán megpároljuk.
Egy tűzálló edényben először a káposztából rakunk egy sort, erre jön a főttrizs fele, rá a megpárolt darált hús, tejföl. Megint rizs, rá a gombás hagyma, tejföl, és végül a maradék káposzta. Tetejére margarint kenünk, és rászórjuk a reszelt sajtot. Forró sütőbe tesszük, közepes lángon csak addig sütjük, amíg a tetején a sajt szépen aranybarnára sül.

Tanácsok:
Nagyon finom!


A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajttal rakott burgonya » Lecsós rakott burgonya » Párolt savanyúkáposzta. » Fetasajtos rakott krumpli
» Bárányrakottas » Túrós palacsinta rakottas » Zabpelyhes rakott gomba » Rakott csirke III.
» Barackos rakott csirkemell » Rakott õszibarack » Tojásos rakott karfiol » Tejberizses almás rakottas
» Hortobágyi rakott tészta » Sajtos rakott krumpli » Sonkás rakott tészta » Rakott burgonya gazdagon


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.