Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bajor rakott burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg burgonya
20 dkg főtt házisonka
1,5 dl tejföl
2 db tojássárgája
60 g vaj
0,5 dl tejszín

őrölt bors

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és ha kihűlt, karikákra vágjuk. A házisonkát apró kockákra daraboljuk. A tejfölt a tejszínnel, a tojássárgájával, a sóval és az őrölt borssal összekeverjük.Tűzálló edényt vajjal kikenünk, kevés zsemlemorzsával megszórjuk,a burgonyát és a sonkát rétegesen lerakjuk.Ráöntjük a fűszeres tejszínt, tetejére morzsoljuk a maradék zsiradékot, és előmelegített sütőben megsütjük.

Tetejét ízlés szerint reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Önálló ételként vagy köretként tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonya saláta » Tejfölben sült burgonya » Köpönyeges burgonya » Rakott húsos rizs
» Sajtos rakott kelbimbó » Diós rakott tészta » Rakott kifli » Rakott zöldség másként
» Rakott brokkoli bulgurral » Friss kolbász bajor módra » Olasz rakott csirke » Mediterrán rakottas
» Oldalra rakott karaj » Burgonyakrémleves (4 főre) » Tejfölös kapros újburgonya » Rakott puding


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.