Tutireceptek.hu fejléc

Bajor rakott burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg burgonya
20 dkg főtt házisonka
1,5 dl tejföl
2 db tojássárgája
60 g vaj
0,5 dl tejszín

őrölt bors

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és ha kihűlt, karikákra vágjuk. A házisonkát apró kockákra daraboljuk. A tejfölt a tejszínnel, a tojássárgájával, a sóval és az őrölt borssal összekeverjük.Tűzálló edényt vajjal kikenünk, kevés zsemlemorzsával megszórjuk,a burgonyát és a sonkát rétegesen lerakjuk.Ráöntjük a fűszeres tejszínt, tetejére morzsoljuk a maradék zsiradékot, és előmelegített sütőben megsütjük.

Tetejét ízlés szerint reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Önálló ételként vagy köretként tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tarhonyás rakott zöldbab » Rakott nokedli » Túrós rakott karfiol » Rakott savanyúkáposzta
» Zsiványok burgonyája » Almás rakott galuska » Rakott tészta. » Rakott kel gombás rizzsel
» Rakott túrósburgonya » Csípős burgonyasaláta » Burgonyasaláta almával » Csirkerakottas
» Húsos rakott tészta » Sajtos-burgonyás muffin » Rakott gomba másképp » Tojásos burgonya gazdagon


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.