Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bajor rakott burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg burgonya
20 dkg főtt házisonka
1,5 dl tejföl
2 db tojássárgája
60 g vaj
0,5 dl tejszín

őrölt bors

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és ha kihűlt, karikákra vágjuk. A házisonkát apró kockákra daraboljuk. A tejfölt a tejszínnel, a tojássárgájával, a sóval és az őrölt borssal összekeverjük.Tűzálló edényt vajjal kikenünk, kevés zsemlemorzsával megszórjuk,a burgonyát és a sonkát rétegesen lerakjuk.Ráöntjük a fűszeres tejszínt, tetejére morzsoljuk a maradék zsiradékot, és előmelegített sütőben megsütjük.

Tetejét ízlés szerint reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Önálló ételként vagy köretként tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi burgonya » Diétás rakottkrumpli. » Rakott zöldbab tarhonyával » Gombás rakott káposzta
» Rakott karalábé rizzsel » Klasszikus rakott káposzta » Töltött-sült burgonya » Rakott-zöldség
» Rakott burgonya másképp » Rakott zöldbabom » Birsalmával rakott tészta » Káposztával rakott párizsi
» Rakott sárgarépa, gomba » Burgonyás-sajtos rúd » Mediterrán burgonyasaláta » Csirkehúsos burgonyasaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.