Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos rakott zöldbab recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg darált hús
1 kg zöldbab (lehet mirelit is)
2 bögre rizs
2 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 ek étolaj
2 tk ételízesítő
1 tk tárkony
4 dl tejföl
1 tojás
5 dkg sajt
ízlés szerint só
őrölt bors

Elkészítés:
A rizst 1 ek olajon megfuttatjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk,és kislángon fedő alatt megpároljuk.
A zöldbabot pici sóval megfőzzük.
A felkockázott vöröshagymát a maradék olajon megdinszteljük, rádobjuk az áttört fokhagymát és a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és fehéredésig pirítjuk.
Közben egy tepsit kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával és beleöntjük a rizs felét, megszórjuk 1 tk ételízesítővel.
A zöldbabról leöntjük a főzővizet, összekeverjük a hússal, majd a tepsibe öntjük a rizsre, megszórjuk tárkonnyal,és ráöntjük a maradék rizst, ezt meghintjük az ételízesítővel.
A tejfölt elkeverjük a tojással, befedjük vele a rakottast, rászórjuk a reszelt sajtot, és 200 fokon addig sütjük, amíg a teteje megpirul.

Tálaláskor tejfölt kínálhatunk még mellé.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldbabos fasírt » Mediterrán rakottas » Rakottburgonya » Hamis túrós rakott tészta
» Tárkonyos pulykaragu-leves » Zöldséges rakott burgonya » Rakott szendvics » Zöldbabos pulykatekercs
» Rakott linzer » Sonkás rakott kukorica » Muszaka (rakott padlizsán) » Tárkonyos hagymaleves
» Gombás rakott burgonya » Kerti rakottas » Rakott piskóta » Tárkonyos bárányleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.