| Tárkonyos rakott zöldbab receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 kg darált hús 1 kg zöldbab (lehet mirelit is) 2 bögre rizs 2 vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 3 ek étolaj 2 tk ételízesítő 1 tk tárkony 4 dl tejföl 1 tojás 5 dkg sajt ízlés szerint só őrölt bors Elkészítés: A rizst 1 ek olajon megfuttatjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk,és kislángon fedő alatt megpároljuk. A zöldbabot pici sóval megfőzzük. A felkockázott vöröshagymát a maradék olajon megdinszteljük, rádobjuk az áttört fokhagymát és a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és fehéredésig pirítjuk. Közben egy tepsit kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával és beleöntjük a rizs felét, megszórjuk 1 tk ételízesítővel. A zöldbabról leöntjük a főzővizet, összekeverjük a hússal, majd a tepsibe öntjük a rizsre, megszórjuk tárkonnyal,és ráöntjük a maradék rizst, ezt meghintjük az ételízesítővel. A tejfölt elkeverjük a tojással, befedjük vele a rakottast, rászórjuk a reszelt sajtot, és 200 fokon addig sütjük, amíg a teteje megpirul. Tálaláskor tejfölt kínálhatunk még mellé. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |