Tutireceptek.hu fejléc

Rakott zöldbab tarhonyával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
5o dkg sertéscomb
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál pirospaprika
só,
4 evőkanál olaj
60 dkg mirelit zöldbab
25 dkg tarhonya
2 dl tejföl

Elkészítés:
A hagymát kockákra vágjuk, és 3 evőkanál forró olajon üvegesre pároljuk. A megmosott és zsíros részeitől magszabadított sertéscombot kockákra vágjuk, és a hagymára tesszük. Átforgatjuk benne, amíg a hús kifehéredik, majd sózzuk, paprikával megszórjuk, összekeverjük, és felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Fedő alatt közepes lángon puhára főzzük. Közben a tarhonyát 1 evőkanál forró olajon rózsaszínűre pirítjuk, felöntjük 1 liter vízzel, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. A zöldbabot enyhén sósvízben megfőzzük, leszűrjük, és lecsepegtetjük. Amikor a hozzávalók mind megfőttek, egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, és a tarhonya felét belesimítjuk. Elterítjük rajta a pörköltet, és beborítjuk zöldbabbal. A tetejére megmaradt tarhonya kerül. Meglocsoljuk tejföllel, és 15 percre meleg sütőbe rakjuk. Addig sütjük, amíg a teteje kicsit megpirul.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott husi (én így hívom) » Alföldi rakottas » Rakott tészta2 » Rakottkáposzta
» Klasszikus rakott karfiol » Rakott hús tojással » Rakott tök, vagy cukkini » Feta-sajtos rakott krumpli
» Rakott bolognai penne » Rakott karfiol egyszerűen » Virslis zöldbab » Almás rakott kalács
» Csirkés rakott krumpli » Rakott burgonya püré » Túrós rakott kifli 2. » Savanyú zöldbableves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.