Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Red velvet - Vörös bársony torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Piskóta

295 g finomliszt
114 g vaj (puha)
2 db tojás
30 dkg cukor
12 kávéskanál ételfesték (4 evőkanál málnapiros)
11 g cukrozatlan kakaópor (holland)
1 kávéskanál vanília kivonat (4 gramm)
6 g só
5 g ecet
5 g szódabikarbóna
2.46 dl író (246 g)

Krém

25 dkg mascarpone (szobahőmérsékletű)
10 dkg porcukor (ízlés szerint)
1 csomag vaníliás cukor
5 dl habtejszín
2 közepes db lime

Elkészítés:
A puha vajat egy kevés cukorral habosra verjük egy kézi robotgép segítségével, majd hozzáadjuk az egyik tojást, és tovább habosítjuk, ismét cukor jön bele, majd tojás és a maradék cukor, ha kellően felhabosítottuk.
Ezután hozzáadjuk kanalanként az ételfestéket, a vanília kivonatot, és beleszitáljuk a kakaóport. Az írót elkeverjük a sóval, majd egy spatula segítségével kisebb adagokban a tojásos masszába forgatjuk, végül több részletben beleforgatjuk az átszitált lisztet is.
A szódabikarbonát felpezsegtetjük az ecetben, majd elkeverjük a masszába.
Három darab 18 centiméter átmérőjű kerek torta forma alját sütőpapírral kibélelünk, elosztjuk benne a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 25-30 perc alatt. A sütőből kivéve egy rövid ideig a formában hagyjuk hűlni, majd kivesszük, lehúzzuk az aljáról a papírt, és rácsra téve teljesen kihűtjük.
Ha kihűltek, a tetejüket egyenesre vágjuk, az így leesett piskótát összemorzsoljuk, és eltesszük a díszítéshez.
Ezután megtöltjük a lapokat, egymásra helyezzük, tetejét és oldalát is bevonjuk a krémmel, a maradék morzsával tetszés szerint díszíthetjük, tálalásig hidegre tesszük. Az írónak fontos szerepe van ebben a receptben, ettől lesz a festék színe ennyire bordó.

Krém

A szobahőmérsékletű mascarponét kikeverjük a porcukorral, vaníliával és a lime levével.
A jól behűtött tejszínt, egy szintén behűtött tálban elkezdjük habosra verni, ha már kezd egybeállni hozzáadjuk a mascarponét, és együtt keményre verjük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diókrémtorta Verától » Vőlegénytorta » Gombás-paprikás rizstorta » Diós répatorta másként
» Burgonyatorta » Vörösboros hagymás tojás » Torta csirkemlleből » Joghurt-torta
» Camay Atomtortaja » Túrótorta pudingkrémmel » Bounty torta » Almás morzsatorta
» Kedvenc kókuszgolyó torta » Orosz krémtorta » Pásztortarhonya bográcsban » Túrótórta, sütés nélkül!


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.