Tutireceptek.hu fejléc

Eszterházy-szelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
vekonyra szelt sertescomb szeletek
vöröshagyma
sárgarépa
fehérrépa

bors
babérlevél
citrom
kevés mustár és tejfõl

Elkészítés:
A szeleteket jól kiverjük,sózzuk,borsozzuk,és kevés forró zsiradékben elõsütjük ,majd egy lábasba helyezzük.A hûs zsiradékában finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk,ezután átfuttatjuk benne a kockára vágott sárgarépát,fehérrépát.Atöntjük a hûsokra,kevés vizet teszünk alá,sóval,borssal babérlevéllel izesitjük és együtt puhára pároljuk.Amikor a hûs már majdem puha,mustárral izesitett tejfölös habarással besûritjük.Atforraljuk és ha szükséges citrommal és cukorral kellemesen pikánsra savanyitjuk.Mártását átszûrjük és az áttört zöldségekkel együtt tálaljuk.Zsemlegombóccal köritjük.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bolognai rántott palacsinta » Sertéshús vadász módra » Csirkemell-ahogy mi szeretjük » Göcseji pecsenye
» Parmezános csirkemell 1. » Rántott darálthús » Szűzérmék spárgával » Sajtos húscipó
» Pulykamell raclette » Ínyenc paprikás csirke » Kukoricás csirke » Fokhagymás csirkecombtekercs
» Csirkemellfilé őszibarackkal » Rakott, bundás csirkecomb » Sertéscomb -Athéni módra » Uborkás marhahús tásztával


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.