Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Eszterházy-szelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
vekonyra szelt sertescomb szeletek
vöröshagyma
sárgarépa
fehérrépa

bors
babérlevél
citrom
kevés mustár és tejfõl

Elkészítés:
A szeleteket jól kiverjük,sózzuk,borsozzuk,és kevés forró zsiradékben elõsütjük ,majd egy lábasba helyezzük.A hûs zsiradékában finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk,ezután átfuttatjuk benne a kockára vágott sárgarépát,fehérrépát.Atöntjük a hûsokra,kevés vizet teszünk alá,sóval,borssal babérlevéllel izesitjük és együtt puhára pároljuk.Amikor a hûs már majdem puha,mustárral izesitett tejfölös habarással besûritjük.Atforraljuk és ha szükséges citrommal és cukorral kellemesen pikánsra savanyitjuk.Mártását átszûrjük és az áttört zöldségekkel együtt tálaljuk.Zsemlegombóccal köritjük.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes-sonkás csirkemell » Csirkemell eperrel » Fasírt alaprecept » Gyors currys csirke
» Tejfölös hús házi nokedlivel » Sertésborda karfiollal » Rizottó darált hússal » Pulykamell Gellért módra
» Szilvaszószos marhaoldalas » Rakott husi (én így hívom) » Ananászos-curry-s csirke » Zsebes karaj
» Vajas csirkemell burgonyával » Sajtos csirkemell falatok » Sült cukkíni darált hússal » Juhászpecsenye


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.