Tutireceptek.hu fejléc

Eszterházy-szelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
vekonyra szelt sertescomb szeletek
vöröshagyma
sárgarépa
fehérrépa

bors
babérlevél
citrom
kevés mustár és tejfõl

Elkészítés:
A szeleteket jól kiverjük,sózzuk,borsozzuk,és kevés forró zsiradékben elõsütjük ,majd egy lábasba helyezzük.A hûs zsiradékában finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk,ezután átfuttatjuk benne a kockára vágott sárgarépát,fehérrépát.Atöntjük a hûsokra,kevés vizet teszünk alá,sóval,borssal babérlevéllel izesitjük és együtt puhára pároljuk.Amikor a hûs már majdem puha,mustárral izesitett tejfölös habarással besûritjük.Atforraljuk és ha szükséges citrommal és cukorral kellemesen pikánsra savanyitjuk.Mártását átszûrjük és az áttört zöldségekkel együtt tálaljuk.Zsemlegombóccal köritjük.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csülök spékelve » SERTÉSSZELET SÜTÖTÖKKEL » Virsli roston, burgonyával » Húsos rolád
» Vincellér máj » Ízletes borjúmáj » Füstöltsajtos csirkemell » Rakott sütőtök
» Cordon vert- Zöld szalag » Kölcsön fasírt (sógórnőmtől) » Fehérborban főtt csirke » Különleges finomság
» Cukkinis csirke - másként » Spenótos pulyka rolád » Tojással töltött sertésszelet » Bajor sertéstarja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.