Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Eszterházy-szelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
vekonyra szelt sertescomb szeletek
vöröshagyma
sárgarépa
fehérrépa

bors
babérlevél
citrom
kevés mustár és tejfõl

Elkészítés:
A szeleteket jól kiverjük,sózzuk,borsozzuk,és kevés forró zsiradékben elõsütjük ,majd egy lábasba helyezzük.A hûs zsiradékában finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk,ezután átfuttatjuk benne a kockára vágott sárgarépát,fehérrépát.Atöntjük a hûsokra,kevés vizet teszünk alá,sóval,borssal babérlevéllel izesitjük és együtt puhára pároljuk.Amikor a hûs már majdem puha,mustárral izesitett tejfölös habarással besûritjük.Atforraljuk és ha szükséges citrommal és cukorral kellemesen pikánsra savanyitjuk.Mártását átszûrjük és az áttört zöldségekkel együtt tálaljuk.Zsemlegombóccal köritjük.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdészné pecsenyéje » Almás csirkecombok » Szeredai tepsis hús » Szaftos fasirt
» Sült oldalas száz ízzel » Rozmaringos sült tarja » Bélszín Sztroganoff módra » Hagymás-őszibarackos karaj
» Pörkölttel töltött burgonya » Marhahúsfelfújt » Rántott csirke sütőben sütve » Erdélyi tárkonyos tokány
» Disznósajt (bendő nélkül) » Malackák » Illatos töltött csirke » Ketchupos borda


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.