Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ribizli lekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg ribizlihez
70-75 dkg cukor

Elkészítés:
Az érett ribiszkét megmossuk, lecsurgatjuk, kocsányáról leszemezzük, és nagyon kevés vízben (1 kg gyümit 1 dl vízben) felfőzzük úgy, hogy a szemek jól elfőjenek, majd áttörjük. Egy l léhez 70-75 dkg cukrot keverünk és felfőzzük. Közben az áttörésnél visszamaradt sűrűjét egy nagyobb edényben, hideg vízben átmossuk:a magok a víz aljára szállnak, a víz tetejére feljövõ héjakat pedig szűrõkanállal leszedjük, és a cukros ribiszkelébe tesszük. Kb 20 percig főzzük, habját leszedjük, és ha kezd kocsonyásodni, forrón üvegekbe töltjük. Lekötve száraz gőzbe rakjuk.


A receptet beküldte: Rekus

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos ribizlitorta » 5 perces lekvár » Almás-lekváros pite » Lekváros-kakaós kavart
» Lekvárosbukta túrósan » Kajszibarack lekvár 2 » Ribizlis süti Zsuzsitól » Currys hagymalekvár
» Prósza lekvárral » Lekváros bukta(Kata-féle) » Tejlekváros muffin (12 db) » Kétszínű ribizlis torta
» Ribizlis vaníliakrém » Tejlekváros sütemény » Ribizlilikőr » Diós-lekváros zserbó


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.