Tutireceptek.hu fejléc

Ribizli lekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg ribizlihez
70-75 dkg cukor

Elkészítés:
Az érett ribiszkét megmossuk, lecsurgatjuk, kocsányáról leszemezzük, és nagyon kevés vízben (1 kg gyümit 1 dl vízben) felfőzzük úgy, hogy a szemek jól elfőjenek, majd áttörjük. Egy l léhez 70-75 dkg cukrot keverünk és felfőzzük. Közben az áttörésnél visszamaradt sűrűjét egy nagyobb edényben, hideg vízben átmossuk:a magok a víz aljára szállnak, a víz tetejére feljövõ héjakat pedig szűrõkanállal leszedjük, és a cukros ribiszkelébe tesszük. Kb 20 percig főzzük, habját leszedjük, és ha kezd kocsonyásodni, forrón üvegekbe töltjük. Lekötve száraz gőzbe rakjuk.


A receptet beküldte: Rekus

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ribizlizselés szív » Diétás almalekvár » Fahéjas szederlekvár » Tejlekváros muffin (12 db)
» Lekváros lapok » Almás rózsalekvár » Fekete ribizlis muffin » Málnalekváros szív
» Máktorta lekvárral » Ribizlis álom muffin » Diabetikus eperlekvár » Narancsos sárgarépa lekvár
» Lekváros krumplilepény » Feketeribizli likőr » Meggylekváros muffin » Lekváros linzer csiga


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.