Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Citromlekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg citrom
40 dkg cukor
1 kávéscsésze víz

Elkészítés:
Meghámozzuk a citromot úgy, hogy a fehér részétől is megszabadítjuk. 3 napig vízben kell áztatni, naponta 2-3-szor cserélni a vizet. Ez idő eltelte után egész apró darabkákra felvágni a citromot, kidobni a citrommagot belőle. Tegyünk fel egy labosba 1 kávéscsészényi vizet, bele a cukrot, és kb. 5-10 percig kevergetés mellett főzzük. Utána beletesszük a feldarabolt citromot, és addig főzzük, amíg kész lesz. Lehet egy kicsit hígabbra is hagyni, mert utána még úgyis szilárdul egy kicsit. Nekem kb. fél órát tartott a főzés. Ezek után lehet üvegbe tölteni. Nagyon finom savanykás, édes és kesernyés íze van, a benne lévő citromdarabkákat pedig kifejezetten jó rágcsálni.


A receptet beküldte: borek.ancsa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Naspolyabefőtt » Padlizsános zakuszka » Birsalmakompót frissen » Mézes sárgadinnye
» Kandírozott eper » Birsalma-szőlő lekvár » Szederdzsem » Sárgabaracklekvár
» Fügelekvár » Zöld paradicsomos lekvár » Sárgadinnye-alma lekvár » Egres-banán befőtt
» Cseresznye befőtt » Citrom-vodka befőtt » Narancslekvár cukkíniből » Körtedzsem


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.