Tutireceptek.hu fejléc

Rizottóval töltött karaj bundázott almával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csont nélküli sertés karaj
só, bors

a zöldséges-sajtos rizottóhoz:
vaj, olaj
1 kis fej hagyma
1 bögre rizs
1 répa
1 csokor retek
zellerzöld
1 zöldségleves kocka
(esetleg 1 dl száraz fehérbor)

fél tubus ömlesztett sajt

a panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa

a bundázott almához:
5 db alma
1 fagyasztott leveles tészta

Elkészítés:
A karajt szeleteljük fel, sózzuk és borsozzuk meg, majd klopfoljuk ki szép vékonyra.

A rizottóhoz egy fakanálnyi vajat olvasszunk össze 1 fakanálnyi olajjal és pároljuk meg rajta az apróra vágott hagymát. Borítsuk rá a rizst, pirítsuk fehéredésig, majd keverjük hozzá a kisebb kockákra vágott répát és retket. Öntsük fel a borral, forraljuk fel, majd mehet bele a rizs térfogatához képest dupla mennyiségű víz. Ha felforrt, tegyük hozzá a zöldségleves kockát, sózzuk meg, szórjuk bele az apróra vágott zellerzöldet és alacsony lángon, sűrűn megkeverve főzzük puhára (a végén maradjon alatta némi folyadék). A tűzről lehúzva keverjük hozzá a sajtot és készen van.

A vékony szelet hús közepére halmozzunk a rizottóból, majd tekerjük fel (én nem szoktam hústűvel megtűzni, mert a panír egyben fogja tartani a tekercset)
A tekercseket panírozzuk ki a hagyományos módon (liszt-felvert tojás-zsemlemorzsa) és bő, forró olajban, szép lassú tűzön süssük aranybarnára.

Az almákat hámozzuk meg, vágjuk ketté, magházát távolítsuk el, a két fél almát rakjuk össze és bugyoláljuk be a közben kiolvadt és lisztezett felületen jó vékonyra kinyújtott, majd nagyobb négyzetekre vágott leveles tésztába. A batyukat kenjük le enyhén felvert tojásfehérjével és forró sütőben süssük aranyszínűre.
A kisült hústekercseket a megmaradt rizottóval és a kisült bundázott almával tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztával töltött sonka » Avasi sertéskaraj. » Töltött bundáskenyér » Töltött karalábé
» Töltött krumpli zsemlyével » Falusi töltött zsemle » Rántott töltöttkáposzta » Tepsis palacsinta almával
» Andi töltött kenyere » Almás karaj » Baranyai töltött szűz » Nyári töltött cukkíni
» Borban sült töltött hús » Erdélyi töltött káposzta » Sajtos karaj tepsiben » Savanyú káposzta almával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.