Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Falusi töltött zsemle recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
1 evőkanál étolaj,
1 csokor petrezselyem zöld,
őrölt bors,
1 mokkáskanál ételízesítő,
5 dkg sajt,
1 dl tejföl,
só,
1 gerezd fokhagyma,
1 db tojás,
4 db főtt tojás,
6 szelet baconszalonna,
40 dkg sonka,
6 db zsemle.

Elkészítés:
A zsemlék tetejét vékonyan levágom, mint egy kalapot.
A belsejüket kiskanállal kiveszem.
Előkészítem a tölteléket: a sonkát apró kockákra vágom, a főtt tojást szintén, a petrezselyemzöldet és a fokhagymát is.
Sóval, ételízesítővel, őrölt borssal fűszerezem, majd a tölteléket egy kis olajon megsütöm. Amikor már kihűlt, hozzáadom a nyers tojást, és kiskanállal a zsemlékbe halmozom.
A tetejére tejfölt és reszelt sajtot teszek, minden zsemlét egy-egy szelet szalonnával körbetekerek.
Előmelegített sütőben 5-6 perc alatt készre sütöm.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött csiga » Töltött gomba sajttal » Spenótos töltött tojás » Habos, rakott zsemle
» Fincsi töltött padlizsán » Falusi csöröge » Sajttal töltött pulykamell » Zsemlemorzsás betyárgombóc
» Töltött sonkatekercs » Vecsési töltött hús » Töltött sajtos pogácsa » Töltött "bundás" tojás
» Töltött tök Nóci módra » Tejes császárzsemle » Túróval töltött alma » Töltött karfiol


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.