Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húsleves húsgombóccal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 g marhacsont
25 g sárgarépa
25 g petrezselyemgyökér
5 g zellergumó
5 g karalábé
5 g kelkáposzta
5 g csiperkegomba
5 g vöröshagyma
10 g paprika
5 g paradicsom
fokhagyma, petrezselyem, bors, szerecsendió, lestyán, gyömbér, só

Húsgombóc:
20 g darált sertéshús
3 g búzakorpa
1/5 tojás
petrezselyem, fehérbors, szerecsendió, rozmaring, tengeri só

Elkészítés:
A leforrázott csontot hideg vízben a tűzre tesszük. Ha felforrt, megsózzuk, belerakjuk a szemes borsot, a szerecsendiót, a lestyánt, a gyömbért, a fokhagymát, a vöröshagymát, a petrezselymet, beletesszük a zöldségeket. Lassú tűzön főzzük. A levest 20 perc pihentetés után óvatosan leszűrjük, zsírtalanítjuk.

Húsgombóc:
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, 20 percig pihentetjük, majd apró gombócokat formálunk belőlük és a levesben kifőzzük.

Tanácsok:
Fogyókúrázóknak ebédre ajánlom!

A leveszöldségeket felhasználhatjuk egy szelet főtt vagy sült hús mellé köretnek a főétkezéshez.

Elkészítési idő: 120 perc
Kalóriatartalom: 71 kcal
Szénhidráttartalom: 3,4 gramm
Zsírtartalom: 2,9 gramm

A receptet beküldte: zöldfülű


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldségleves húsgombóccal » Rizstésztás marhahúsleves » Tökleves (hamis húsleves) » Paradicsomos marhahúsleves
» Marhahúsleves májgombóccal » Húsleves raviolival » Aranyló tyúkhúsleves » Tészta húsgombóccal
» Házi csirkehúsleves » Húslevesben főtt töltelék » Hagymaleves húsgombóccal » Grastmas zumi (Lóhúsleves)
» Barátfülés húsleves » Keleties csirkehúsleves » Marhahúsleves gazdagon » Húsleves Rolanita módra


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.