Tutireceptek.hu fejléc

Gombás szűzérmék recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg szűzpecsenye
50 dkg gomba
5 dkg zsír v. olaj
1 hagyma

bors
ételízesítő
majoranna
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
3 evőkanál liszt
2 evőkanál citromlé

Elkészítés:
A hagymát kockára vágjuk, zsíradékon megdinszteljük, majd a 1-1,5 cm vastagra vágott húst rádobjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk bőven majorannával, egy kis ételízesítővel és a kis szeletekre vágott fokhagymával. Kevés vízzel felöntjük. Amikor félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a tisztított, vékony szeletekre vágott gombát, és puhára főzzük. Amikor puha a hús, felöntjük 2 dl vízzel, és belekeverjük a csomómentesre kevert lisztes tejfölt. Felforraljuk, és a citromlével ízesítjük.

Tanácsok:
Makarónit vagy rizst adunk hozzá köretnek.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-gombás rakott hús » Mustáros-gombás szelet » Gombás pogácsa » Gombás szarvas-steak
» Húsos-gombás cserépedény » Gombás palacsinta/tészta » Gombás rakott csirkee » Rakott gombás omlett
» Chilis-banános szűzérmék » Sajtos, gombás galuska » Gombás tekercs » Gombás- sajtos csirkemell
» Gombás-sajtos sült tészta » Gombás natúrszelet » Gombás-Husos Fasirt » Rókagombás őzpörkölt


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.