Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás szűzérmék recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg szűzpecsenye
50 dkg gomba
5 dkg zsír v. olaj
1 hagyma

bors
ételízesítő
majoranna
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
3 evőkanál liszt
2 evőkanál citromlé

Elkészítés:
A hagymát kockára vágjuk, zsíradékon megdinszteljük, majd a 1-1,5 cm vastagra vágott húst rádobjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk bőven majorannával, egy kis ételízesítővel és a kis szeletekre vágott fokhagymával. Kevés vízzel felöntjük. Amikor félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a tisztított, vékony szeletekre vágott gombát, és puhára főzzük. Amikor puha a hús, felöntjük 2 dl vízzel, és belekeverjük a csomómentesre kevert lisztes tejfölt. Felforraljuk, és a citromlével ízesítjük.

Tanácsok:
Makarónit vagy rizst adunk hozzá köretnek.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás kínai kel » Gombás kocka 3 » Gombás-sajtos krumplitál » Rókagombás cukkini
» Gombás melegszendvics » Gombás virslisaláta » Húsos-gombás kagylótészta » Gombás csirkeszárny
» Rókagombás csirkemell » Gombás pástétom » Csirkés-gombás fussili » Gombás burgonyaleves
» Gombás-tejszínes szendvics » Gombász-tészta » Zöldborsós szűzérmék » Gombás rakott tészta



Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.