Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1,5 kg. karfiol, 2 db. tojás,1 evőkanál + 1 kiskanál finom só, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 20 dkg. darált füstölt sertéscomb (tarja). A kisütéshez: étolaj.

Elkészítés:
A karfiolt nagyobb rózsákra szedjük és 1 evőkanálnyi sóval ízesített vízben 3-4 percig blansírozzuk, majd kiszedjük és lecsöpögtetjük. A tojásokat feltörjük, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a finomra ledarált füstölt húst is. Jól összekeverjük és ebben a masszában megforgatjuk a karfiolrózsákat.Forró olajban aranybarna színűre kisütjük. Friss zöld salátával kínáljuk. Kiváló fogyókúrás étel.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Metéltropogós » Karfiol savanyítva » Ropogós müzliszelet » Tejfölöskarfiol galuskával
» Karfiolpüré (update1) » Szezámmagos sós ropogós » Karfiol húsos bundában » Céklás ropogós
» Anna Rakott karfiolja » Karfiolos sertésszelet » Vékony, ropogós pizza » Ropogós makaróni
» Ropogós gofri » Sajtos karfiol felfújt » Magos ropogós » Karfiolkrokett


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.