Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1,5 kg. karfiol, 2 db. tojás,1 evőkanál + 1 kiskanál finom só, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 20 dkg. darált füstölt sertéscomb (tarja). A kisütéshez: étolaj.

Elkészítés:
A karfiolt nagyobb rózsákra szedjük és 1 evőkanálnyi sóval ízesített vízben 3-4 percig blansírozzuk, majd kiszedjük és lecsöpögtetjük. A tojásokat feltörjük, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a finomra ledarált füstölt húst is. Jól összekeverjük és ebben a masszában megforgatjuk a karfiolrózsákat.Forró olajban aranybarna színűre kisütjük. Friss zöld salátával kínáljuk. Kiváló fogyókúrás étel.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás juhtúrós karfiol » Cukkini ropogós » Karfiol vastagmártással » Ropogós zabpelyhes bomba
» Rakott Karfiol Sonkával » Ropogós csavart stangli » Cukkini ropogós tésztában » Csirkés karfiol
» Karfiolpörkölt » Tejszínes rakott karfiol » Karfiolos puffancs » Karfiol - fehérborral
» Rakott karfiol másképp » Karfiol húsos bundában » Finom sajtos karfiol » Ropogós kacsamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.