Tutireceptek.hu fejléc

Metéltropogós recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
5 dkg vékony metélt (vagy 20 dkg már megfõtt tészta), 5 dkg vaj, 2 púpozott evõkanál finomliszt, 3 dl tej, 1 tojás, 2 evõkanál reszelt parmezán (jellegû) sajt, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál reszelt szerecsendió, késhegynyi törött fekete bors, ízlés szerint só, 10-12 dkg zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.

Elkészítés:
Ezt az ételt fõként akkor érdemes készíteni; ha marad egy kis fõtt tészta, ami már egy étkezésre nem elegendõ. (Makaróniból vagy spagettibõl is lehet.) A vajat felhevítem, rászórom a lisztet, és addig kevergetem kis lángon, amíg habzani nem kezd. Akkor ráöntöm a felforrósított tejet, és folytonosan kevergetve sûrûre fõzöm. Közben megfûszerezem sóval, borssal, szerecsendióval, valamint hozzákeverem a megtisztított és összezúzott fokhagymát. Ha kissé kihûlt, belekeverem a nagyon apróra összevágott fõtt tésztát, a reszelt sajtot és a felveretlen tojást. A masszát kis idõre beteszem a hûtõszekrény leghidegebb részébe (de nem a mélyhûtõbe). Ha már egészen megdermedt, lisztes kézzel kis kroketteket formázok belõle, megforgatom kevés zsemlemorzsában, és bõ, forró olajban szép pirosra megsütöm mindkét oldalát. A felesleges olajat lecsöpögtetem, és forrón tálalom bármilyen fõzelék vagy köret mellé. Esetleg nagyobb mennyiségben készítve csak salátával is jóízû fogás.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spagetti gyömbérmártással » Penne carbonara » Lekváros derelye » Bakonyi metélt
» Édes csirke wokban » Masnitészta sült padlizsánnal » Makaróni tejszínes parajjal » Krétai makaróni (Skioufichta)
» Húsos gombóc » Császárspagetti » Szilvalekváros kelt gombóc » Pikáns metélt
» Tészta húsgombóccal » Sonkás-túrós béles » Lasagne Bolognese » Betakart diós metélt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.