Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos burgonyapüré tepsiben recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
3 db tojás
2 dl tejföl
reszelt sajt ízlés szerint
vaj

bors

Elkészítés:
A puha, főtt burgonyát leszűrjük, majd alaposan (csomómentesre) áttörjük.
Az áttört burgonyát egy nagyobb tálba tesszük. Egy másik tálban mixerrel a vajat, tojások sárgáját és a tejfölt habosra verjük. Hozzáadjuk a lereszelt sajtot, elkeverjük, majd beledolgozzuk az áttört burgonyát. Ezután még egyszer mixerrel alaposan eldolgozzuk.
Ezután a kemény tojáshabot óvatosan belekeverjük a masszába.
Az így elkészített burgonyás masszát habzsákba töltjük, majd a megfelelő fej kiválasztása után a sütőpapírral kibélelt tepsire kis korongokat készítünk.

Tanácsok:
180 fokon, légkeveréssel, aranyszínűre sütjük, tálaljuk.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos sült burgonya » Sajtos cukkini karika » Sajtos-zöldborsós ropogós » Juhtúrós sajtos rudak
» Sajtos burgonyafasírt » Sajtos rakott kelbimbó » Sajtos-diós mártás » Tepsis sajtos csirkemell
» Sonkás-sajtos croissant » Tejszínes sajtos hús » Bögrés, sajtos muffin » Gombás-sajtos krumplitál
» Legjobb sajtos rudam » Sajtos nyúlcomb » Sajtos rántott karfiol » Füstöltsajtos pogi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.