Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
- tengeri hekkfilé (mirelit)
- trappista sajt
- főzőtejszín
- halak fűszersó
- só
- bors
- vaj
- citromlé
- petrezselyemzöld

Elkészítés:
A kiolvasztott, nagyobb halfiléket tenyérnyi darabokra vágom, fűszersóval bedörzsölöm, és kivajazott jénai tálba teszem. A sajtot lereszelem, és annyi tejszínnel összekeverem, hogy sűrű masszát kapjak. Kicsit sózom, borsozom. A sajtos masszát szépen eloszlatom a halszeleteken, és előmelegített, közepesen forró sütőben – úgy 170 fokon - sütöm, amíg a sajt megolvad rajta, és a teteje szép színt kap. A sütőből kivéve petrezselyemzölddel díszítem, és párolt rizzsel, salátával tálalom. Aki szereti, citromlével ízesítheti.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás sajtos bundáskenyér » Andi sajtos ropogósa » Sajtos finomság » Sajtos háromszögek
» Sajtos szűzpecsenye. » Sajtos csirketócsni » Sajtos csillagok » Sajtos rolók 2
» Feta sajtos saláta » Sajtos löncstekercs » Sajtos borkorcsolya » Sajtos burgonyaleves
» Sajtos krumpligombóc » Sajtos fánkocskák » Sajtos-brokkolis csirke » Sajtos szeletkék


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.