Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
- tengeri hekkfilé (mirelit)
- trappista sajt
- főzőtejszín
- halak fűszersó
- só
- bors
- vaj
- citromlé
- petrezselyemzöld

Elkészítés:
A kiolvasztott, nagyobb halfiléket tenyérnyi darabokra vágom, fűszersóval bedörzsölöm, és kivajazott jénai tálba teszem. A sajtot lereszelem, és annyi tejszínnel összekeverem, hogy sűrű masszát kapjak. Kicsit sózom, borsozom. A sajtos masszát szépen eloszlatom a halszeleteken, és előmelegített, közepesen forró sütőben – úgy 170 fokon - sütöm, amíg a sajt megolvad rajta, és a teteje szép színt kap. A sütőből kivéve petrezselyemzölddel díszítem, és párolt rizzsel, salátával tálalom. Aki szereti, citromlével ízesítheti.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kecskesajtos pulykasaláta » Tojásos-sajtos mártogatós » Sajtos - sonkás salátatál » Sajtos-kanalas csirke
» Sajtos patiszon » Sajtos gyorsan » Márványsajtos salátaöntet » Virslis sajtos saláta
» Sajtos sült rizsgolyók » Sajtos-bundás pulykamell » Ropogós sajtos tallér » Feta sajtos spenot
» Sajtos rudacskák » A legegyszerűbb sajtos rúd » Sajtos virsli(vacsira). » Sajtos-sonkás pulykamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.