Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
- tengeri hekkfilé (mirelit)
- trappista sajt
- főzőtejszín
- halak fűszersó
- só
- bors
- vaj
- citromlé
- petrezselyemzöld

Elkészítés:
A kiolvasztott, nagyobb halfiléket tenyérnyi darabokra vágom, fűszersóval bedörzsölöm, és kivajazott jénai tálba teszem. A sajtot lereszelem, és annyi tejszínnel összekeverem, hogy sűrű masszát kapjak. Kicsit sózom, borsozom. A sajtos masszát szépen eloszlatom a halszeleteken, és előmelegített, közepesen forró sütőben – úgy 170 fokon - sütöm, amíg a sajt megolvad rajta, és a teteje szép színt kap. A sütőből kivéve petrezselyemzölddel díszítem, és párolt rizzsel, salátával tálalom. Aki szereti, citromlével ízesítheti.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes-sajtos pecsenye » Sajtos húsfalatok » Márványsajtos csirkemell » Leveles tésztás sajtos
» Sajtos karfiolleves » Rántottsajtos libamáj » Sajtos rakott csirkemell » Sajtos tészta, másképp
» Sajtos rakott kelbimbó » Sajtos kifli Emy módra » Fincsi sajtos rúd » Gombás-sajtos karaj
» Sajtos mandulás csirke » Kelt sajtos rudacskák » Sajtos nyúlcomb » Anyuci féle sajtos stangli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.