Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos karfiolfánk recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
A tésztához:

15 dkg liszt,
4 tojás,
3 evőkanál vaj,
fél tasak sütőpor,
3 dl húsleves (kockából),
só;

a töltelékhez:

30 dkg rózsáira szedett karfiol,
10 dkg tejszínes krémsajt,
1 paradicsom,
1 gerezd fokhagyma,
1 dl fehérbor,
1 csokor petrezselyem,
bors,
édes-nemes fűszerpaprika,
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A vajat felmelegítjük, beleöntjük az előre elkészített húslevest, sózzuk, hozzáadjuk a lisztet, és addig kevergetjük, amíg összeáll, és elválik az edény falától. A tésztából gombócokat formázunk, mindegyik gombócba kis mélyedést vájunk. A karfiolt forró, lobogó sós vízben 4 percig főzzük, majd kiszedjük a vízből, és lecsepegtetjük. A krémsajtot simára keverjük a fehérborral, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kis kockákra vágott paradicsomot, és a száráról lecsipkedett, felaprított petrezselymet. Sóval, borssal, édes-nemes paprikával ízesítjük. A masszát a gombóc mélyedésébe töltjük, a tésztát összenyomkodjuk, és előhevített olajban aranysárgára sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felitassuk róla a zsiradékot, majd tányérra halmozva, melegen fogyasztjuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kecskesajtos kifli » Sajtos lepénykék » Sajtos, sonkás kiflicskék » Zsuzsi finom sajtosa
» Sajtos sült tök » Sajtos fánkocskák » Piros sajtos metélt » Sajtos-diós dip
» Bakonyi fácánmell sajtosan » Sajtos almás tojássaláta » Sajtos rúd » Sajtos-húsos párnácskák
» Kecskesajtos felfújt UD2 » Sajtos karfiolleves » Sajtos tejfölös csirke » Mézes, sajtos ham and eggs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.