Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos karfiolfánk recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
A tésztához:

15 dkg liszt,
4 tojás,
3 evőkanál vaj,
fél tasak sütőpor,
3 dl húsleves (kockából),
só;

a töltelékhez:

30 dkg rózsáira szedett karfiol,
10 dkg tejszínes krémsajt,
1 paradicsom,
1 gerezd fokhagyma,
1 dl fehérbor,
1 csokor petrezselyem,
bors,
édes-nemes fűszerpaprika,
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A vajat felmelegítjük, beleöntjük az előre elkészített húslevest, sózzuk, hozzáadjuk a lisztet, és addig kevergetjük, amíg összeáll, és elválik az edény falától. A tésztából gombócokat formázunk, mindegyik gombócba kis mélyedést vájunk. A karfiolt forró, lobogó sós vízben 4 percig főzzük, majd kiszedjük a vízből, és lecsepegtetjük. A krémsajtot simára keverjük a fehérborral, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kis kockákra vágott paradicsomot, és a száráról lecsipkedett, felaprított petrezselymet. Sóval, borssal, édes-nemes paprikával ízesítjük. A masszát a gombóc mélyedésébe töltjük, a tésztát összenyomkodjuk, és előhevített olajban aranysárgára sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felitassuk róla a zsiradékot, majd tányérra halmozva, melegen fogyasztjuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rúd ecettel » Sajtos szűzpecsenye. » Sajtos cukkini karika » Sajtos gluténmentesen
» Sajtos tojásos kifli » Sajtos darált hús rántva » Juhtúrós sajtos rudak » Sajtos lepényfalatok
» Sajtos-tejszínes kotlett » Sajtos, sonkás kiflicskék » Túrós- sajtos zölbab » Sajtos csirkecomb
» Sajtos stangli » Sajtos csirkemell filé » Sajtos, piskótaszendvics » Sajtos, kapros palacsinta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.