Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos brokkoli krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
30 dkg burgonya
1 fej hagyma
2 gerezd foghagyma
1 ek. étolaj
1 húsleveskocka
2 dl tejszín

őrölt bors
15 dkg gouda sajt
brokkolilevél

Elkészítés:
A brokkoli rózsáit leszedjük, megmossuk. Ha kell, a szárakat meghámozzuk, és felszeleteljük. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, a foghagymát szétnyomjuk, majd olajban üvegesre pároljuk. A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk, a tűzön rövid ideig kevergetjük. Fél liter vízzel felöntjük, a leveskockát hozzáadjuk, a tejszínt hozzáöntve, lefedve 10-15 percig főzzük,(amíg a brokkoli és a burgonya meg nem puhult).
A sajtot durvára reszeljük. A levest mixerrel pépesítjük, utána megsózzuk, megborsozzuk.10 dkg sajtot hozzáadunk, és olvadni hagyjuk.
Tálaláskor brokkolilevelekkel díszíthetjük, és ropogós búzakenyeret adhatunk hozzá.

Tanácsok:
A brokkoli B1 és B2 vitaminokban és ásványi sókban gazdag, tápértékét főzés közben is megőrzi.

Elkészítési idő: 35 perc
Kalóriatartalom: 420 kcal
Szénhidráttartalom: 23 gramm
Zsírtartalom: 30 gramm

A receptet beküldte: kriszta_79


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rakott cukkini » Sajtos nyúlcomb » Brokkolis tészta csoda » Kefíres-sajtos saláta
» Alma-krémleves » Mákos-sajtos perec » Sajtos rántott brokkoli » Baconos-sajtos csirke
» Extra sajtos csirkemell » Gombakrémleves » Gyors Sajtos rudacskák » Sajtos csirkesaláta
» Sajtos ropogós » Sajtos rakott zsemle » Sajtos rúd (anti-candida) » Sajtos rántott karfiol


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.