Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos brokkoli krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
30 dkg burgonya
1 fej hagyma
2 gerezd foghagyma
1 ek. étolaj
1 húsleveskocka
2 dl tejszín

őrölt bors
15 dkg gouda sajt
brokkolilevél

Elkészítés:
A brokkoli rózsáit leszedjük, megmossuk. Ha kell, a szárakat meghámozzuk, és felszeleteljük. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, a foghagymát szétnyomjuk, majd olajban üvegesre pároljuk. A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk, a tűzön rövid ideig kevergetjük. Fél liter vízzel felöntjük, a leveskockát hozzáadjuk, a tejszínt hozzáöntve, lefedve 10-15 percig főzzük,(amíg a brokkoli és a burgonya meg nem puhult).
A sajtot durvára reszeljük. A levest mixerrel pépesítjük, utána megsózzuk, megborsozzuk.10 dkg sajtot hozzáadunk, és olvadni hagyjuk.
Tálaláskor brokkolilevelekkel díszíthetjük, és ropogós búzakenyeret adhatunk hozzá.

Tanácsok:
A brokkoli B1 és B2 vitaminokban és ásványi sókban gazdag, tápértékét főzés közben is megőrzi.

Elkészítési idő: 35 perc
Kalóriatartalom: 420 kcal
Szénhidráttartalom: 23 gramm
Zsírtartalom: 30 gramm

A receptet beküldte: kriszta_79


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rókagomba-krémleves » Sajtos Gnocchi » Gombás-sajtos sült tészta » Sajtos krumpligombóc
» Sajtos sonkás fasírt » Sajtos tojás szászosan » Brokkolileves gerslivel » Sajtos-répás szendvics
» Brokkolis-karfiolos csirke » Sajtos háromszögek » Mexikói sajtkrémleves » Füstöltsajtos pogi
» Borsos sajtos csirkemell » Sajtos rúd (anti-candida) » Besameles brokkoli » Sajtos-túrós zöldbab


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.