Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges-sajtos mártás recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
- 1 szál zsálya
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 2 ek. vaj
- 1,5-2 ek. liszt
- 2,5-3 dl zöldség- vagy tyúkhúsleves
- 1,25 dl tejszín
- bő 1,25 dl zöldséges tejföl
- 60 g reszelt ementáli sajt
- ízlés szerint só
- ízlés szerint fekete bors
- 1 késhegynyi reszelt szerecsendió

Elkészítés:
A megmosott fűszernövényeket leszárítjuk, a leveleiket a szárról letépkedjük és felaprítjuk.
Vajat egy lábasban felhevítjük, a lisztet beleszórjuk, aranysárgára pirítjuk és keverés mellett fokozatosan hozzáöntjük a levest és a tejszínt.
Kb. 8 percig főzzük és a sajtot, meg a zöldséges tejfölt is hozzáadjuk. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval.
Egyszer még felforraljuk és levéve a tűzről, belekeverjük a fűszernövényeket.

Tanácsok:
Ez a mártás nagyon jól illik tésztákhoz és rizshez.

Elkészítési idő: 18 perc

A receptet beküldte: Venes


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke paprikás mártással » Finom kaprimártás » Sült hal gombás mártásban » Sóskamártás 2.
» Kolbász lengyel mártással » Erdélyi tormamártás » Kaviármártás » Gombamártás
» Csirkemell tejmártásban » Almatorta fahéjmártással » Mustáros uborkamártás » Csirkecomb citrommártásban
» Pulykamell+gombás mártás » Sóska mártás » Semmelkreen zsemlyemártás » Csirkecomb mustármártásban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.