Tutireceptek.hu fejléc

Kiszúrós perec recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 kg sima liszt
1 kg rétes liszt
6 kispohár tejföl
10 dkg élesztő
1/2 kg zsír
12,5 dkg margarin
2,5 evőkanál só

Egész tojás a lekenéséhez

Elkészítés:
Sütés előtti este 1 pohár tejfölbe áztassuk le a sót, hogy jól feloldódjon.

A lisztet a zsírral, margarinnal két tenyerünk közt alaposan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk.
Ha nem állna össze, akkor pici tejet lehet hozzátenni.

A tésztát kb. 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, kerek perecszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
A szaggatóforma közepéről kieső kis kerek tésztát változatlan formában, így szoktam kisütni - a gyerekek örömére.
Felvert egész tojással kenem le a perecek tetejét és előmelegített sütőben kisütöm.

Tanácsok:
Ebből a mennyiségből rengeteg perec lesz, nagyobb családi ünnepek, vendégjárás - húsvét, karácsony alkalmával szoktam készíteni.

Kirándulásokra is praktikus, sokáig eláll.

Lehet zsír helyett csak margarinnal is sütni, de igazán ropogós csak zsírral készítve lesz.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Perec. » Perec, ami hetekig eláll » Pékperec » Mandulás perec
» Porhanyós vendégváró perec » Vertperec » Omlós kis perecek » Bajor perecleves
» Legényfogó sajtos perec » Sajtos perec » Mákos-sajtos perec » Ánizsperec
» Sósperec » Sajtos perecek » Sajtos pereckék » Vertperec 100 éves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.