| Salátaleves gyömbérrel és párolt fekete pisztránggal receptLevesek Hozzávalók: 2 kötözősaláta (kb. 800 g), 1 mogyoróhagyma , 1 gerezd fokhagyma , 1 darabka friss gyömbér, 12 dkg vaj, 200 ml tyúkhúsleves, 100 ml tejszín, 1 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál citromolaj, 2 fekete pisztráng filé, (bőr és szálka nélkül) vaj a tál kikenéséhez, só, bors. Elkészítés: A saláta szívét kivágjuk és félretesszük. A salátaleveleket a párolóban 100 fokon 1 percig blansírozzuk. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát 1 evőkanál vajban megpároljuk és felöntjük a levessel, felforraljuk. A salátaleveleket kinyomkodjuk és a maradék vajjal összeturmixoljuk. A húsleveshez adjuk. Ízlés szerint friss, reszelt gyömbérrel és sóval ízesítjük. A pisztrángokat óvatosan megmossuk, szárazra töröljük, 4 részre osztjuk. Mindegyiket, mint egy csigát, összetekerjük. Egy lyukacsos párolótálat kivajazunk, ráhelyezzük a halcsigákat és a párolóban (hal párolás beállításnál) 75 °C-on 4 perc alatt üvegesre pároljuk. A saláta szívét csíkokra vágjuk és egy serpenyőben olívaolajjal felhevítjük. Citromolajjal, friss, reszelt gyömbérrel és sóval ízesítjük. A salátalevél-csíkokat mély, előmelegített tányérokra rendezzük. Ráhelyezzük a párolóból kivett pisztrángcsigákat. A forró salátalevest a felvert tejszínnel összekeverjük és a tányérokba tesszük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |