Tutireceptek.hu fejléc

Salátaleves gyömbérrel és párolt fekete pisztránggal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 kötözősaláta (kb. 800 g),
1 mogyoróhagyma ,
1 gerezd fokhagyma ,
1 darabka friss gyömbér,
12 dkg vaj,
200 ml tyúkhúsleves,
100 ml tejszín,
1 evőkanál olívaolaj,
1 teáskanál citromolaj,
2 fekete pisztráng filé,
(bőr és szálka nélkül)
vaj a tál kikenéséhez,
só,
bors.

Elkészítés:
A saláta szívét kivágjuk és félretesszük.
A salátaleveleket a párolóban 100 fokon 1 percig blansírozzuk.
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát 1 evőkanál vajban megpároljuk és felöntjük a levessel, felforraljuk.
A salátaleveleket kinyomkodjuk és a maradék vajjal összeturmixoljuk.
A húsleveshez adjuk.
Ízlés szerint friss, reszelt gyömbérrel és sóval ízesítjük.
A pisztrángokat óvatosan megmossuk, szárazra töröljük, 4 részre osztjuk.
Mindegyiket, mint egy csigát, összetekerjük.
Egy lyukacsos párolótálat kivajazunk, ráhelyezzük a halcsigákat és a párolóban (hal párolás beállításnál) 75 °C-on 4 perc alatt üvegesre pároljuk.
A saláta szívét csíkokra vágjuk és egy serpenyőben olívaolajjal felhevítjük. Citromolajjal, friss, reszelt gyömbérrel és sóval ízesítjük.
A salátalevél-csíkokat mély, előmelegített tányérokra rendezzük.
Ráhelyezzük a párolóból kivett pisztrángcsigákat. A forró salátalevest a felvert tejszínnel összekeverjük és a tányérokba tesszük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Feketeerdei kávé » Párolt káposzta gombával » Fekete kagyló almaborban » Párolt káposzta Update1
» Fekete-Erdő kocka » Fekete-fehér muffin » Párolt karalábé » Pizzaszósz gyömbérrel
» Párolt zőldség » Párolt körte vörös rizzsel » Fekete-fehér muffin U1 » Fekete rózsa süti
» Feketeerdő tekercs » Fekete-erdői meggytorta » Párolt-sült oldalas » Feketeerdő-desszert


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.