| Párolt káposzta gombával receptKöretek Hozzávalók: 400 g fejes káposzta, 400 g savanyú káposzta, 300 g friss gomba, 1 db hagyma, 1 db sárgarépa, 3 evőkanál sűrített paradicsom, 2 evőkanál olaj, só, őrölt fekete bors, zöld petrezselyem ízlés szerint. Elkészítés: Szeleteljük fel a fejes és a savanyú káposztát, a hagymát vágjuk apróra. A répát reszeljük le a nagy lyukú reszelőn, mossuk meg a gombát és szeleteljük fel. Forrósítsuk meg az olajat, pirítsuk meg a répát és a hagymát. Adjuk hozzá a gombát és sózzuk meg, amikor a gomba levet ereszt akkor pároljuk pár percig, de ne főzzük. Adjuk hozzá a savanyú káposztát és főzzük 5 percig. Ezután adjuk hozzá a fejes káposztát is és ismét főzzük 5 percet. Kavarjuk hozzá a sűrített paradicsomot és az apróra vágott zöldpetrezselymet, fűszerezzük a káposztát sóval, borssal. Öntsünk rá egy fél pohár vizet, fedjük le és pároljuk 20-25 percet, ameddig megpuhul a káposzta. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |