Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes sárgadinnyeleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 közepes sárgadinnye,
1 liter tej,
1 dl tejszín,
porcukor,
őrölt fahéj,
vaniliás cukor,
citromlé,
2 evőkanál durvára vágott mandula.

Elkészítés:
A sárgadinnye külsejét alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük, és cikkcakkban kettévágjuk. A
négy fél dinnye magvas belsejét kikaparjuk, a sárga belét pedig részben karalábévágóval, részben
evőkanállal kikanalazzuk. A formás gömböcskékbél félliternyit félreteszünk a többi dinnyebelet hideg
tejjel összeturmixoljuk, közben porcukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, és néhány csepp citrommal
ízesítjük. Turmixolás után belekeverjük a tejszínt, majd a sárgadinnye gömböcskéket. A dinnye héjába
adagolva tálaljuk, és megszórjuk durvára vágott mandulával


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszines karamell » Tejszínes tükörtojás » Sajtos tejszínes csirke » Tejszínes gombócleves
» Tejszínes-gyümölcsös rizs » Gombás-tejszínes szendvics » Tejszínes gesztenyetorta » Rakott tejszínes tészta
» Tejszínes alagút » Tejszínes csirkehús » Tejszínes citromfagylalt » Tejszínes sajtkrémleves
» Tejszínes csirke és tojás » Sonkás tejszínes tészta » Tejszínes pulyka fasírt » Tejszínes-kávés csók


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.