Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sárgarépás burgonyaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
10 dkg vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
50 dkg burgonya,
35 dkg sárgarépa,
2 dkg vaj,
1 l zöldségleves (kockából),
1,5 dl tejföl,
só,
bors.

Elkészítés:
A vörös- és fokhagymát apróra felkockázzuk.
A meghámozott burgonyát és sárgarépát feldaraboljuk.
A felhevített vajon a kétféle hagymát rövid ideig pirítjuk.
Hozzáadjuk a burgonyát és a sárgarépát, majd gyakori kevergetés mellett 4 percig pároljuk.
A levessel felöntjük, majd fedő alatt, közepes hőfokon a forrástól számított kb. 15 percig főzzük.
4 evőkanálnyi zöldséget kiemelünk, és félretesszük, a többit összeturmixoljuk.
Sóval, borssal ízesítjük, belekeverjük a tejföl 3/4-ed részét, majd tányérokba merjük.
Adagonként elosztva rákanalazzuk a maradék tejfölt, és beleszórjuk a félretett zöldségeket.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgarépás fasírt » Sárgarépás csirkeszárny » Sárgarépás!!! » Sárgarépás itóka
» Diós sárgarépasaláta » Sajtos burgonyaleves » Burgonyaleves(zelleres) » Sárgarépás reggeli krém
» Currys burgonyaleves » Sárgarépás süti » Burgonyaleves bográcsban » Sárgarépás muffin
» Sárgarépás szelet » Osztrák burgonyaleves » Káposztás burgonyaleves » Tárkonyos burgonyaleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.