Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás rakott karfiol recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 fej karfiol
10-20 dkg sonka ( a mennyiség a karfiol nagyságától függ)
3 főtt tojás
1 nyers tojás
1 kis pohár tejföl
reszelt sajt
só, ételízesítő

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedem és megfőzöm ételízesítős vízben. A sonkát (ki milyet szeret, akár húsvéti maradékból is készülhet, vagy gépsonka, vagy csirkesonka, stb.) apróra összevágom, a főtt tojást felkarikázom. Tűzálló tálat kikenek margarinnal (lehet zsemlemorzsázni is) és belerétegezem a karfiolt, tojást, sonkát, tetején is karfiol legyen. A tejfölbe belekeverem a nyers tojást, kicsit megsózom és nyakon öntöm vele a karfiolt, végül jó bőven megszórom reszelt sajttal. Sütőben pirosra sütöm.


A receptet beküldte: 'szti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott kel sajttal » Sonkás sajttekercs » Tojással rakott zölbab » Rakott Ziti
» Kolbászkrémes rakott hús » Karfiol popcorn » Húsos rakott kelbimbó » Fokhagymás-gombás karfiol
» Rakott túrós-tészta » Sonkás-sajtos virágok » Rakott alma » Gombás-sonkás csirkemell
» Túrós palacsinta rakottas » Rakott bab » Karfiolos krumplileves » Sonkás bejgli


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.