Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sós forgács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 dkg élesztő
1 dl tej
1 mokkáskanál cukor
1 kávéskanál só
30 dkg finomliszt
5 dkg sertészsír
10 dkg reszelt sajt
1 tojás sárgája
és annyi tejföl, amennyitől könnyen nyújtható tésztát kapunk

Elkészítés:
Az élesztőt a tejjel és cukorral felfuttatjuk, a lisztet átszitáljuk, összekeverjük a zsírral és sóval, majd összegyúrjuk az élesztős keverékkel.
Négy egyenlő nagyságú cipóba osztjuk, konyharuhával letakarva 1,5 óra kelesztés után késvékonyságúra nyújtjuk, tojás sárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, hosszú, vékony csíkokra rádlizzuk és forró sütőben megsütjük.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyaforgács » Forgácsfánk » Pehelykönnyü forgácsfánk » Ananászforgács
» Pilóta keksz házilag » Fánkburger » Kávékocka » Bohémlet
» Reszelt linzer » Muffin juhtúróval, sajttal » Gesztenyés kuglóf » Isteni torta :)
» Almás süti Csöpitől » Fehér kifli » Csoda szelet sütés nélkül » Finom torta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.