Tutireceptek.hu fejléc

Sós forgács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 dkg élesztő
1 dl tej
1 mokkáskanál cukor
1 kávéskanál só
30 dkg finomliszt
5 dkg sertészsír
10 dkg reszelt sajt
1 tojás sárgája
és annyi tejföl, amennyitől könnyen nyújtható tésztát kapunk

Elkészítés:
Az élesztőt a tejjel és cukorral felfuttatjuk, a lisztet átszitáljuk, összekeverjük a zsírral és sóval, majd összegyúrjuk az élesztős keverékkel.
Négy egyenlő nagyságú cipóba osztjuk, konyharuhával letakarva 1,5 óra kelesztés után késvékonyságúra nyújtjuk, tojás sárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, hosszú, vékony csíkokra rádlizzuk és forró sütőben megsütjük.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ananászforgács » Pehelykönnyü forgácsfánk » Forgácsfánk » Burgonyaforgács
» Finom habos sütemény » Feketeerdő tekercs » Mogyorós árvácska korong » Mákos krémes
» Orosz kocka » Almás táska(Kata-féle) » Egyszerű kókuszos kocka » 3 Bit manduli módra
» Csodatál » Diétás almalekvár » Trópusi Muffin » Citromos sajt-tortácskák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.