Tutireceptek.hu fejléc

Spanyol nyári leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg érett paradicsom
1 zöldpaprika
1 közepes uborka
1 kis fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál borecet
2-3 evőkanál olívaolaj
1 szikkadt zsemle
3 dkg sütőmargarin

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, az uborkát és a hagymát apró kockákra vágjuk.
A zöldségekből 4 evőkanálnyit félreteszünk, a többit turmixkehelybe szórjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a borecetet, az olívaolajat, ízlés szerint sót, felöntjük 7-8 dl hideg vízzel, jól összekeverjük, lefedjük, és 3 órára behűtjük.

Tálaláskor a zsemlét apró kockákra vágjuk és megpirítjuk a vajban/margarinban. A levest mélytányérokba vagy tálkákba szedjük, a félretett zöldségkeverékkel és a pirított zsemlekockákkal kínáljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Búzaleves » Rizses málnaleves » Hideg gyümölcsleves » Tom csirkelevese
» Tejleves » Húsvéti sonkaleves » Gyors kukoricaleves » Zellerkrémleves diétásan
» Kagylóleves » Csülkös krumplileves » Tejfölös céklaleves » Szalonnás sütőtökleves
» Savanyú leves » Vörösboros eperleves » Sonkaleves húsvétkor » Uborkaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.