Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyaleves bográcsban recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Fél kg tisztított burgonya,
10 dkg füstölt szalonna,
4 dkg zsír,
egy nagy fej tisztított hagyma,
1 paradicsom,
2 zöldpaprika,
1 sárgarépa,
1 gyökér,
1 csomó petrezselyemzöld,
1 teáskanál,
só,
1 evőkanál pirospaprika,
5 adag csipetke.

Elkészítés:
A szalonnát kis kockákra vágom, a zsírban megpirítom, hozzáadom az apróra vágott hagymát, majd néhány perc múlva megszórom a paprikával. Hozzáadom a kickákra vágott burgonyát és a felkarikázott gyökérzöldségeket, amelyekkel néhányszor megforgatom.
Felöntöm 3 liter vízzel és sózom.
Mintegy 10 perc után hozzáadom a felkockázott paradicsomot, felkarikázott paprikát és a petrezselyemszálakat.
A végén hozzáadom a csipetkét és kiveszem belőle a petrezselyemszálakat.
Mintegy 10 perc múlva megszórom petrezselyemzölddel és forrón tálalom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tárkonyos burgonyaleves » Kapros burgonyaleves » Sajtos burgonyaleves » Vadraguleves bográcsban
» Osztrák burgonyaleves » Bugaci leves bográcsban » Gombapaprikás bográcsban » Káposztás burgonyaleves
» Újburgonyaleves virslivel » Sörgulyás bográcsban » Alföldi leves bográcsban. » Aratóleves bográcsban
» Húsvéti burgonyaleves » Vargányás lecsó bográcsban » Gombás burgonyaleves » Csülök pörkölt bográcsban


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.