Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyaleves bográcsban recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Fél kg tisztított burgonya,
10 dkg füstölt szalonna,
4 dkg zsír,
egy nagy fej tisztított hagyma,
1 paradicsom,
2 zöldpaprika,
1 sárgarépa,
1 gyökér,
1 csomó petrezselyemzöld,
1 teáskanál,
só,
1 evőkanál pirospaprika,
5 adag csipetke.

Elkészítés:
A szalonnát kis kockákra vágom, a zsírban megpirítom, hozzáadom az apróra vágott hagymát, majd néhány perc múlva megszórom a paprikával. Hozzáadom a kickákra vágott burgonyát és a felkarikázott gyökérzöldségeket, amelyekkel néhányszor megforgatom.
Felöntöm 3 liter vízzel és sózom.
Mintegy 10 perc után hozzáadom a felkockázott paradicsomot, felkarikázott paprikát és a petrezselyemszálakat.
A végén hozzáadom a csipetkét és kiveszem belőle a petrezselyemszálakat.
Mintegy 10 perc múlva megszórom petrezselyemzölddel és forrón tálalom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos burgonyaleves » Csülökpörkölt bográcsban » Bugaci leves bográcsban » Pincepörkölt bográcsban
» Gombapaprikás bográcsban » Böjti burgonyaleves » Alföldi leves bográcsban. » Ír Burgonyaleves
» Gombás burgonyaleves » Sárgarépás burgonyaleves » Nápolyi burgonyaleves » Káposztás burgonyaleves
» Osztrák burgonyaleves » Tárkonyos burgonyaleves » Csülök pörkölt bográcsban » Betyár tarhonya bográcsban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.