Tutireceptek.hu fejléc

Spárga, vagy karfiol fasírt recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
Fehér spárga, vagy karfiol

cukor
liszt
ételízesítő
tojás
tejföl

Elkészítés:
Ha spárgából készítem, akkor a spárgát vékonyan megpucolom, kb 1 cm hosszú darabokra darabolom, és cukros- sós vízben megfőzöm. Leszűröm, és 1 nagyobb tálba öntöm. Adok hozzá lisztet, tejfölt, tojást, kis sót, ételízesítőt, és összekeverem. Az így kapott masszának közepesen sűrűnek kell lennie. Serpenyőben olajat melegítek, és a kapott spárgás tésztámat evőkanállal szaggatom bele, majd kicsit laposabbra formálom a kanállal. Pirosra sütöm.
Ha karfiolból készítem, akkor a megtisztított karfiolrózsákat sós vízben megfőzöm jó puhára, leszűröm, nagyobb tálba teszem, és villával összetöröm. A továbbiakban ugyanúgy járok el vele, mint a spárgás verziónál.
Arra kell figyelni, hogy a zöldség legyen több a fasírt tartalmánál, ne a tészta.

Tanácsok:
Nagyon finom, laktató, és egyszerű étel, mely gyerekeknek is gyorsan kedvencévé válik.
Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: bubó bubó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Anna Rakott karfiolja » Cukkinis-spárgás spagetti » Kalapos karfiol » Ropogós karfiol mártással
» Fasírt alaprecept » Túrós csirkefasírt » Török fasírt » Csülkös karfiolsaláta
» Fasírt édesburgonyából » Fokhagymás-gombás karfiol » Karfiol sonkahabbal » Currys halfasírt
» Csicsóka fasírt » Meleg spárgasaláta » Sajtos rakott karfiol » Egyszerű zöldségfasírt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.