Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Spékelt nyúl recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
nyúlhús, comb és gerinc
olaj
fokhagyma

kevés bors
szalonna
tejföl
liszt
babérlevél

Elkészítés:
a húst megtüzdeled szalonnával, fűszrezed és egy kicsi tepsibe helyezed, teszel alá zsiradékot és vizet ( 1-2 dl ), a zsiradékba babérlevelet és fokhagymát kell dobni
az egészet letakarod fóliával és beteszed a sütőbe
( a víztől párolódni is fog )
amikor már kezd puhulni a hús leveszed a fóliát és majdnem készre sütöd, amíg a hús sül elkészítesz egy híg habarást
amikor már majdnem kész kiveszed a sütőből, kiveszed a húsokat egy tálba és a léhez kevered a habarást ( ezt sokkal könnyebb mint a főzeléket, nehezebben csomósodik )
a húsokat megkened tejföllel, visszateszed a tepsibe és az egészet összesütöd, amikor a tejföl kezd aranybarna lenni akkor kész

Tanácsok:
nem diétás étel, mert a zsiradékkal nem jó spórolni, mert akkor kevés lesz a szaftja


A receptet beküldte: Vica44


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás pórés csirkemell » Zöldséges marhahústekercs » Borsos csirkecomb » Húsos burgonyabomba
» Sonkatekercs fogyókúrázóknak » Tokai részeges csirke » Fokhagymás báránycomb » Tordai pecsenye
» Bolognai rántott palacsinta » Pikáns karaj » Csőbensült pulykamell » Kukoricás sajtos sonkás husi
» Spenótos csirkemell » Roston sült oldalas » Csirkemelles finomság » Cigány csirkés lecsó


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.