| Sajttal rakott pulykamell receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg pulykamell 6 dkg vaj 20 dkg Szeletelt Pannónia sajt 2 dl fehérbor őrölt szerecsendió pirospaprika őrölt fehér bors, só Elkészítés: A pulykamellet négy egyforma szeletre vágjuk és kiverjük. Sózzuk, őrölt fehér borssal és őrölt szerecsendióval meghintjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, az aljára egy pulykamell szeletet teszünk, ezt beborítjuk egy vékony szelet sajttal és kevés vajat morzsolunk rá. Ezt a rétegezést addig ismételjük, ameddig a hozzávalók tartanak. A rakottas tetejére sajtot teszünk, amelyet egy kevés pirospaprikával megszórunk. A hús alá öntjük a fehérbort, alufóliával légmentesen lezárjuk és közepes hőmérsékletű sütőben 35-40 percig pároljuk. Ezután az alufóliát levesszük és csak annyi időre tesszük vissza a húst a sütőbe, amíg a teteje megpirul. Burgonyapürével, gombás rizzsel tálaljuk. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |