Tutireceptek.hu fejléc

Sajttal rakott pulykamell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg pulykamell
6 dkg vaj
20 dkg Szeletelt Pannónia sajt
2 dl fehérbor
őrölt szerecsendió
pirospaprika
őrölt fehér bors, só

Elkészítés:
A pulykamellet négy egyforma szeletre vágjuk és kiverjük. Sózzuk, őrölt fehér borssal és őrölt szerecsendióval meghintjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, az aljára egy pulykamell szeletet teszünk, ezt beborítjuk egy vékony szelet sajttal és kevés vajat morzsolunk rá. Ezt a rétegezést addig ismételjük, ameddig a hozzávalók tartanak. A rakottas tetejére sajtot teszünk, amelyet egy kevés pirospaprikával megszórunk. A hús alá öntjük a fehérbort, alufóliával légmentesen lezárjuk és közepes hőmérsékletű sütőben 35-40 percig pároljuk. Ezután az alufóliát levesszük és csak annyi időre tesszük vissza a húst a sütőbe, amíg a teteje megpirul. Burgonyapürével, gombás rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vegetáriánus rakott kel » Sajtos rakott padlizsán » Diétás rakottkrumpli. » Rakott gomba másképp
» Padlizsánkrém juhsajttal » Rakott sárgarépa bulgurral » Bolognai tésztarakottas » Kedvenc spenótos rakottas
» Tarhonyás rakottas » Bajor pulykamell tekercs » Rakott tészta gyümölcsel » Rakott falatok tejföllel
» Rácos rakott tarja » Habos, rakott zsemle » Mediterrán rakottas » Rakott spárga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.