Tutireceptek.hu fejléc

Csángó rostélyos recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet rostélyos,
1 répa,
1 petrezselyemgyökér,
1 kis fej zeller,
1 hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
levescsont,
2 dkg liszt,
1 dl vörösbor,
1 evőkanál paradicsompüré,
10 dkg füstölt szalonna,
2 dl víz,
1 kockacukor,
10 dkg zsír.

Elkészítés:
A hússzeleteket kiverem, sózom és forró zsírban hirtelen megsütöm.
A zsírba beleteszem a zöldségeket, a hagymát, a fokhagymát a csontot és a cukrot és mindezt világossárgára sütöm.
Megszórom liszttel, pár percig barnítom, vizet és bort öntök rá, majd végül hozzáadom a paradicsompürét.
Visszahelyezem a húst és puhára párolom.
Tálalás előtt a besűrűsödött mártást szitán áttöröm és a húsra öntöm.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Alföldi rostélyos » Mustban párolt rostélyos » Csángó galuska » Hagymásrostélyos máshogy
» Strindberg rostélyos » Csángó gulyás » Fehérboros rostélyos » Eredeti lábas rostélyos
» Szüreti rostélyos musttal » Csángógulyás » Esterházy-rostélyos » Tepsis rostélyos
» Eszterházy rostélyos » Csáky rostélyos » Bundás rostélyos » Hagymás rostélyos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.