Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás-gombás omlett recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
2 evőkanál olivaolaj,
25 dkg gomba felszeletelve,
25 dkg sonka csíkokra vágva
3 tojás
3-4 evőkanál tejföl
5 dkg reszelt sajt (füstölt sajttal sokkal finomabb!)
tengeri só
őrölt bors

Elkészítés:
A sütőt 180 fokra melegítjük (gázsütőnél általában 2. fokozat). Forró olívaolajban pirítjuk meg a vékony gombaszeleteket, közben hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát is.
A tojásokat sóval, borssal alaposan felkeverjük. Kis méretű tepsibe, vagy hőálló egyadagos pudingformákba tesszük a gomba és sonkaszeleteket, aztán ráöntjük a tojást.
Sütőben 20 perc alatt készre sül. Rákanalazzuk a tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal és még 3-4 percen át sütjük, hogy az íze összeálljon és a sajt szépen rápévadjon...

Tanácsok:
Ez az egyik kedvencem, mivel szinte minden sajtot szeretek!!! :-))

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: alice74


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-gombás rizibizi » Burgonyás omlett » Zödséges-tonhalas omlett » Fokhagymás-paprikás omlett
» Sonkás-gombás tészta » Omlett puffancsok » Cukkinis omlett » Gesztenyés omlett
» Tésztás omlett » Krumplís omlett » Rokfortos omlett » Gazdag omlett
» Almaomlett » Burgonyaomlett » Zöldséges omlett » Burgonyás-kolbászos omlett


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.