Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás-gombás omlett recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
2 evőkanál olivaolaj,
25 dkg gomba felszeletelve,
25 dkg sonka csíkokra vágva
3 tojás
3-4 evőkanál tejföl
5 dkg reszelt sajt (füstölt sajttal sokkal finomabb!)
tengeri só
őrölt bors

Elkészítés:
A sütőt 180 fokra melegítjük (gázsütőnél általában 2. fokozat). Forró olívaolajban pirítjuk meg a vékony gombaszeleteket, közben hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát is.
A tojásokat sóval, borssal alaposan felkeverjük. Kis méretű tepsibe, vagy hőálló egyadagos pudingformákba tesszük a gomba és sonkaszeleteket, aztán ráöntjük a tojást.
Sütőben 20 perc alatt készre sül. Rákanalazzuk a tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal és még 3-4 percen át sütjük, hogy az íze összeálljon és a sajt szépen rápévadjon...

Tanácsok:
Ez az egyik kedvencem, mivel szinte minden sajtot szeretek!!! :-))

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: alice74


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tavaszi omlett » Sonkás-gombás tészta » Zöldbab omlett » Zöldséges omlett
» Rakott gombás omlett » Isteni sajtos omlett » Színes omlett » Burgonya omlett
» Krumplis, hagymás omlett » Rokfortos omlett » Vargányás omlett » Bakonyi omlett
» Burgonyás omlett » Burgonyaomlett » Tésztás omlett » Tarkabarka omlett


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.