Tutireceptek.hu fejléc

Steak karamellizált hagymával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet 15 dekás hátszín (2 cm vastag)
Só, bors
2 evőkanál vaj
1 fej vöröshagyma karikákra vágva
2 gerezd fokhagyma pépesítve
1 evőkanál narancslekvár
1 teáskanál szárított bazsalikom
½ teáskanál szárított oregano
2 evőkanál tejszín

Elkészítés:
Szórd meg a húst sóval és borssal. Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel a vajat, és közepes lángon süsd össze rajta a hagymát, a fokhagymát és a lekvárt. Vedd ki a serpenyőből, majd nagyobb lángon süsd meg rajta a hússzeleteket. Egyszer fordítsd csak meg, a közepesen átsütött steaket mindkét oldalán 6-7 percig kell sütni. Miután megfordítottad, szórd meg bazsalikommal és oreganóval. Tedd a húst tányérra, majd forrósítsd fel újra a hagymát a serpenyőbe. Öntsd hozzá a tejszínt is, majd a szószt kanalazd a húsra, és oszd el rajta a hagymát is.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karamellizált pulykamell » Mustáros szelet hagymával » Almasaláta hagymával » Kaporleves zöldhagymával
» Puszta Steak » Cukkíni tejfölös hagymával » Tepsis krumpli hagymával » Steak krumpli
» Házi majonéz fokhagymával » Túrógaluska hagymával » Vadgalamb póréhagymával » Barackos csirkemellsteak
» Grillezett steak » Gombás szarvas-steak » Steak krumpli rozmaringgal » Galyasági steak.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.