Tutireceptek.hu fejléc

Gombás szarvas-steak recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg szarvasbélszín
25 dkg gomba
10 dkg szalonna
50 dkg vadcsont
1 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1,5 dl vörösbor
1 kávéskanál borókabogyó
Só, bors
2 dl húsleves
1 kávéskanál áfonyalekvár

Elkészítés:
A szalonnát kockázd fel, pirítsd meg, majd tedd rá a vadcsontot, és pirítsd meg azt is. A zöldségeket szeleteld fel, a hagymát vágd apróra, majd az egészet keverd a csonthoz. Amikor megpirult, engedd fel a borral, fűszerezd meg, majd fedő alatt főzd egy órát. Szedd ki a csontokat, passzírozd át a zöldségeket, engedd fel a húslevessel, keverd bele a lakvárt, majd forrald el, hogy sűrűbb mártást kapj. A bélszínt darabold fel, sózd, borsozd, és süsd meg egy kevés zsiradékon a gombával együtt. A mártással leöntve, krokettel vagy pürével tálald.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-májas rakott karaj » Zöldséges-gombás töltelék » Tejfölös-gombás húsfalatok » Shiitake gombás spagetti
» Mustáros-gombás szelet » Gombás csirke másképpen » Gombás mártás húsokhoz » Gombás vadkacsaragu
» Gombás haltál » Gombás töltött csirke » Gombás-zöldborsós spagetti » Gombás vaddisznóragu
» Gombás vagdalt másképp » Gombás-sajtos bukta » Gombás knédli » Sült, gombás rizottó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.