Tutireceptek.hu fejléc

Gombás szarvas-steak recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg szarvasbélszín
25 dkg gomba
10 dkg szalonna
50 dkg vadcsont
1 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1,5 dl vörösbor
1 kávéskanál borókabogyó
Só, bors
2 dl húsleves
1 kávéskanál áfonyalekvár

Elkészítés:
A szalonnát kockázd fel, pirítsd meg, majd tedd rá a vadcsontot, és pirítsd meg azt is. A zöldségeket szeleteld fel, a hagymát vágd apróra, majd az egészet keverd a csonthoz. Amikor megpirult, engedd fel a borral, fűszerezd meg, majd fedő alatt főzd egy órát. Szedd ki a csontokat, passzírozd át a zöldségeket, engedd fel a húslevessel, keverd bele a lakvárt, majd forrald el, hogy sűrűbb mártást kapj. A bélszínt darabold fel, sózd, borsozd, és süsd meg egy kevés zsiradékon a gombával együtt. A mártással leöntve, krokettel vagy pürével tálald.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás szárnyas » Húsos, gombás fasirt » Gombás csirkevagdalt » Gombás hablepény
» Gombás-hagymás lepény » Gombás-tejfölös pulykamell » Gombás husi » Gombás Rizslepény
» Gombás tengeri hal » Gombász-tészta » Gombás tojás » Gombás krumplipogácsa
» Gombás bélszín » Erdőszéli gombás tojás » Tejfölös-gombás húsfalatok » Gombás csirketekercs


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.