Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sült csirke őszi gyümölcságyon recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 egész csirkecomb (vagy 2 csirkemell)
3 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál bazsalikom

bors
80 dkg magbaváló szilva (kompót is lehet)
2 db birsalma vagy alma

Elkészítés:
A húsdarabokat jól megmosom, majd a vizet leitatom.
A fokhagymát átpréselem, lassan hozzácsurgatok 2 evőkanál olajat, 2 evőkanál melegvizet, majd a fűszereket is belekeverem.
Ebben a páclében átforgatom a csirkét, majd félreteszem.

Egy tűzálló tepsit 3 evőkanál olajjal kikenek, belefektetem a csirkét, majd a gyümölcsöket is. Ha friss gyümölcsből készítem, nem szükséges vizet adnom hozzá, ha kompótból, akkor 1 pohárnyit öntök hozzá, majd lefóliázva forró sütőbe tolom, és kb. 45 perc alatt megsütöm.
Az utolsó 5 percben levehető a fólia, hogy szép piros-ropogósra süljön a hús.

Tanácsok:
Zöldségekkel is szoktam készíteni (sárgarépa, zellergumó, burgonya, hagyma).
Kockákra vágom a zöldségeket, picit sózom, és zöldfűszerrel(petrezselyem, zellerzöld, kapor - amit a csalad szeret) fűszerezem.
Mindkét esetben (gyümölcs, zöldség) párolt rizs vagy burgonyapüré adható mellé.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tűzdelt Csirkemell » Gombás-csirkés batyu » Marengói csirkecomb » Almás csirke fasírt
» Barnasörös csirkeragu » Rántott csirke sütőben » Sörben párolt csirkemell » Gombás rakott csirke
» Csirkés csusza » Nyári csirkeleves babbal » Rizses, kukoricás csirke » Tésztás csirke
» Tepsis-hagymás csirke » Csirkemáj lecsósan » Avokádós csirkesaláta » Gombás- sajtos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.