Tutireceptek.hu fejléc

Sült sárgarépa fokhagymás tejföllel recept

Kategória:
 Zöldséges ételek
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
1 kg sárgarépa (lehetõleg nagy sárgarépaszálak), 2 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, 1 késhegynyi törött fekete bors, olaj a sütéshez.

Elkészítés:
A sárgarépákat gondos tisztítás után úgy karikázzuk fel, mint a róseibnihez való burgonyát szoktuk. A nedvességét papírszalvétával leitatjuk, és bõ, forró olajban ropogósra megsütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, és fedetlenül tesszük tálba. (Ha befedjük, a párától megereszkedik.) Amíg a sárgarépa sül, elkészítjük a mártást: a tejfölbe belekeverjük a megtisztított és zúzott fokhagymát, meg kevés sót és borsot. Ki-ki a saját tányérján mártogatja bele a sült sárgarépát. Ízletes és egészséges vacsora.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» fokhagymás sült karaj » Fokhagymás süllő » Sárgarépa angolosan » Hideg töltött sárgarépa
» Sárgarépás reggeli krém » Sárgarépa torta2 » Sárgarépakrém másképpen » Fokhagymás rakott csirke
» Sárgarépa csemege » Sajtos-fokhagymás csirke » Fokhagymás sertésmáj 2 » Sárgarépás süti
» Fokhagymás-gombás spagetti » Brokkoli fokhagymás vajban » Rántott Sárgarépa » Fokhagymás pulykaragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.