Tutireceptek.hu fejléc

Szakállas pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
18dkg reszelt sajt,
36dkg vaj,
6 evőkanál tej,
3 tojássárgája,
60dkg liszt,

Tetejére:
3 tojásfehérje
Töltelék:
20dkg vaj
20dkg krémsajt
3-4evőkanál tejföl,
só,
20-25dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A vajat morzsold el a liszttel,majd a többi hozzávalóval dolgozd alaposan össze.Lisztezett deszkán nyújtsd 3-4mm vastagra és szúrj ki belőle kb,3 cm átmérőjű kis korongokat.A tetejüket kend meg tojásfehérjével,majd sütőpapírral borított sütőlemezre sorakozva,előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt süsd őket szép pirosra.
A töltelékhez a puha vajat keverd simára a krémsajttal és annyi tejföllel,hogy jól kenhető,sűrű krémet kapj.Ízesítsd sóval.A krémmel tapassz össze 2-2 kis tésztakorongot,s forgasd meg őket reszelt sajtban


A receptet beküldte: mixy 12


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Részeges pogácsa » Juhtúrós pogácsa II. » Boszorkány pogácsa » Sajtos rudacskák (pogácsa)
» Házitündér sajtos pogácsa » Pici sajtos pogácsája » Kelt túrós pogácsa » Káposztás pogácsa-finom
» Teapogácsa » Tepertős pogácsa kefírrel » Gombás fasírtpogácsa » Ecetes pogácsa
» Gyergyói tepertős pogácsa » Ötperces pogácsa » Krumlipogácsa » Leveles sós pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.