Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyergyói tepertős pogácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
60 dkg. liszt, 50 dkg. házi tepertő, 1 evőkanál sertészsír, 2 db. tojás, 3 dl. tej, l dl. tejföl, 1 csomag sütőpor, 2 kiskanál őrölt fekete bors, só ízlés szerint, köménymag

Elkészítés:
A tepertőt ledaráljuk, majd a liszttel 1 db. felvert tojással, sóval, őrölt fekete borssal tejjel, tejföllel és sütőporral jól átgyúrjuk, majd formázzuk cipószerűen és hideg helyen pihentetjük 1 - 1 és fél órát. Ezt követően két ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét megkockázzuk, kiszúrjuk pogácsa szaggatóval, megkenjük a másik felvert tojással, megszórjuk a köménymaggal és sütőlapra helyezzük, távolabb egymástól. Jól előmelegített sütőben aranybarna színűre, készre sütjük.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos pogácsa » Hajtogatott túrós pogácsa » Zöld burgonyapogácsa » Pihe-puha pogácsa
» Parti pogácsa » Főzőtt pogácsa » Marhahúsos fasírtpogácsa » Zabpogácsa
» Recept nélküli pogácsa "5" » Töltött ropogós pogácsa » Krumplipogácsa » Csóró pogácsa
» Boszorkány pogácsa » Joker pogácsa » Tepertős pogácsa » Mustáros-szezámos pogácsa


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.