Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyergyói tepertős pogácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
60 dkg. liszt, 50 dkg. házi tepertő, 1 evőkanál sertészsír, 2 db. tojás, 3 dl. tej, l dl. tejföl, 1 csomag sütőpor, 2 kiskanál őrölt fekete bors, só ízlés szerint, köménymag

Elkészítés:
A tepertőt ledaráljuk, majd a liszttel 1 db. felvert tojással, sóval, őrölt fekete borssal tejjel, tejföllel és sütőporral jól átgyúrjuk, majd formázzuk cipószerűen és hideg helyen pihentetjük 1 - 1 és fél órát. Ezt követően két ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét megkockázzuk, kiszúrjuk pogácsa szaggatóval, megkenjük a másik felvert tojással, megszórjuk a köménymaggal és sütőlapra helyezzük, távolabb egymástól. Jól előmelegített sütőben aranybarna színűre, készre sütjük.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karácsonyi sajtos pogácsa » Mézespogácsa » Gombás rizspogácsa » Csicsóka pogácsa
» Pogácsám a 80-as évekből » Fokhagymás pogácsa » Sajtos pogácsa II » Karaván pogácsa
» Pogácsa füstölt sajttal » Húspogácsa » Burgonyás pogácsám » Zöld burgonyapogácsa
» Juhtúróval töltött pogácsa » Ősi túrós pogácsa » Sovány túrós pogácsa » Medvehagymás pogácsa II.


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.