| Tejszínes pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1,1 kg liszt 37 dkg margarin 13 dkg zsír 7.5 dkg élesztő 4 dl tejszín 1+1 tojás 2 evőkanál só (vagy ízlés szerint) Elkészítés: A tejszínben feloldjuk a sót, az élesztőt (felfuttatni nem kell), majd belekeverünk egy tojást. A lisztet átszitáljuk és a szobahőmérsékletű zsiradékot elmorzsoljuk benne. Ezt követően hozzáadjuk a tejszínes keveréket, és összegyúrjuk a tésztát. Lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, majd (kicsi) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kikent tepsibe tesszük, tetejét megkenjük a másik tojással és sajttal vagy szezámmaggal megszórjuk. Gázsütőben 3.-4. fokozaton, elektromos sütőben kb. 170 fokon sütjük. Tanácsok: Ebből egy nagy tálra való lesz. A zsírt nem érdemes lecserélni, mert akkor másnapra kiszárad, de ha frissen elfogy (pl. nagyobb társaság), akkor lehet tisztán margarinnal is csinálni. Teljes kiörlésű liszttel készítve több tejszínt igényel! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: win Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |