Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szárnyaspástétom recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
25 dkg csirkemellfilé
35 dkg darált pulykamell
só, fehér bors
1 evőkanál olaj
15-15 dkg darált sertéslapocka és darált nyers szalonna
5 dkg pisztácia
10 dkg főtt, füstölt sertés- vagy marhanyelv
2 dkg pástétomfűszer
kevés őrölt szerecsendió
1 dl tejszín
1 tojás sárgája
2,5 cl konyak
egy pohár száraz sherry
szeletelt bacon szalonna a formát kibélelni
mandaringerezdek, szőlőszemek, saláta a tálaláshoz

Elkészítés:
A csirkemellet sóval, borssal ízesítjük. Egy edényben olajat forrósítunk és a hús mindkét oldalát hirtelen elősütjük benne, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.
A pisztáciát finomra vágjuk, a bőrétől megtisztított nyelvet kis kockákra vágjuk.
Egy őzgerincformát kibélelünk a baconszeletekkel és hidegre tesszük.
A pulyka- és sertéshúst, a szalonnát, a nyelvet, a pisztáciát, a pástétomfűszert, a sót, borsot, szerecsendiót, a konyakot, a hideg tejszínt, a tojás sárgáját és a sherryt jól összedolgozzuk. A massza felét belekenjük a formába, beletesszük a csirkemellet és a maradék masszával befedjük.
Baconszeletekkel betakarjuk és alufóliával lezárjuk a formát. Egy forró vízzel töltött, alkalmas méretű edénybe állítjuk úgy, hogy a víz a forma feléig érjen. Ezután az edényt lefedve, egészen kis lángon a tűzre tesszük. Akkor kész a pástétom, amikor tűt beleszúrva a kibuggyanó lé víztiszta. A pástétomot a formában hagyjuk kihűlni, csak utána borítjuk ki.
Jól lehűtve szeletekre vágjuk, majd mandarindarabokkal, szőlőszemekkel, salátával díszítve tálaljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes-diós csirkemell » Édes-savanyú kacsamell » Almás vagdalthús. » Marhakaraj sörben sütve
» Azték csirkefalatok » 30 perces csirkepörkölt. » Hamburger másképp » Zöldbabos egytál báránnyal
» Sertéshúsos rizibizi » Kímélő vasi pecsenye » Sajtos kedvenc » Töltött vagdalt
» Sárgarépás vagdalt » Citromos-kakukkfüves csirke » Hamis vadas » Narancsos áfonyás kacsa...


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.