Tutireceptek.hu fejléc

Szilvás gombóc recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 kg. burgonya
10 ek.liszt
1 tojás
1 ek. olaj
1 kk. só
1 kg.szilva
10-15 dkg.vaj
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfôzzük,még melegen megtisztítjuk és burgonyatörôn átnyomjuk.Miután kihûlt,hozzáadjuk a lisztet,tojást,olajat,sót és összegyúrjuk.Ujjnyi vastagra nyújtjuk,tenyérnyi négyzetekre vágjuk,ráhelyezzük a kimagvalt szilvát és gombócokat formálunk belôle.
A gombócokat bô,lobogó sós vízbe tesszük,kifôzzük,majd leszûrjük,forró vízzel leöblítjük,pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

Tanácsok:
A magok helyére,a szilvába szoktam tenni kevés fahéjjal vegyített cukrot,nagyon finom íze lesz tôle a szilvának.


A receptet beküldte: birogaby


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvás "kenyér" » Almás-szilvás csirke » Sajtleves húsgombóccal » Halgombócleves
» Túrógombóc - túró nélkül » Tejbegríz gombóc » Aszalt szilvás puffancsok » Zserbógombóc
» Sajtos hajdinagombóc » Májgombóc levesbe » Görög húsgombócok » Mazsolás túrógombóc
» Húsgombócleves » Spenótgombóc » Túrógombóc tepsiben sütve » Aszalt szilvás májkrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.