Tutireceptek.hu fejléc

Zsemlegombóc recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 1/2 zsemle,3 dkg zsír,8 dkg liszt,2 tojás,1/2 cs.p.zöld,egy kh.t.bors,só.

Elkészítés:
Az apró kockákra vágott zsemlét a zsírban halványra pirítjuk,megszórjuk a finomra vágott z.petrezselyemmel,és 1-2 percig együtt pirítjuk.A tojásokat elkeverjük egy kanál vízzel,megsózzuk,megborsozzuk,belekeverjük a lisztet,a zöldpetrezselymes pirított zsemlekockát,gombócokat formálunk belőle és a forró levesben megfőzzük.

Tanácsok:
Vadas mártás mellé is kiváló köretnek,ebben az esetben kockából készült levesben,vagy sós,esetleg delikátos vízben kell kifőzni,és köretként a vadashoz adni.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: PIROS35

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsemlegombóc parasztosan » Sült zsemlegombóc » Szalonnás zsemlegombóc » Zsemlegombóc 3
» Sonkás zsemlegomboc » Zsemlegombóc 1. » Juhtúrós zsemlegombóc » Zsemlegombóc 2
» Zsemlegombóc vadashoz » Rizsotto » Angolos sült burgonya » Vegyes sült zöldség
» Sajtgomboc » Kukoricás-zöldborsós rizs » Sajtos burgonyaköret » Koldus kotlett


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.