Tutireceptek.hu fejléc

Tarkedli-Cseh fánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók

a tésztához

• 500 g liszt
• 25 g élesztő
• 5 dl tej
• 50 g cukor
• 30 g vaj
• 3 db tojás
• 1/2 citrom héja
• só

• a sütéshez: olaj
• a töltéshez és a tálaláshoz: 200 g barackíz
• a tetejére: 20 g porcukor

Elkészítés:
Az élesztőt egy dl langyos tejben, kevés cukorral, egy kanál liszttel összekeverjük, és langyos helyen felfuttatjuk. Közben a tojásokat szétválasztjuk. A maradék lisztet a tojások sárgájával, csipetnyi sóval, a reszelt citromhéjjal meg a maradék langyos tejjel simára dolgozzuk. Utána a felfutatott élesztőt és az olvasztott vajat belekeverjük, majd az így kapott sűrű „palacsintatésztába" style="margin: 10px;" a kemény habbá vert tojásfehérjét is belekeverjük. Konyharuhával letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük. A tarkedli- (tükörtojás-) sütőt olajjal kikenjük, közepes lángon megforrósítjuk, majd a tésztából egy-egy bő evőkanálnyit a sütő mélyedéseibe töltünk. Mindkét oldalát pirosra sütjük. Ebből a mennyiségből kb. 28 db tarkedlink lesz, amiből kettőt-kettőt barackízzel összeragasztunk, végül porcukorral megszórjuk. Barackízt külön is tálaljunk hozzá. Frissen a legfinomabb.


A receptet beküldte: Tobzocska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Grízfelfujt meggyel » Vastag mákos sütemény » Krémes málnatorta » Inci nénje túrós pitéje
» Diós nutellás kekszgolyó » Mogyorótorta nugátkrémmel » Banános kuglóf » Sárga tetejű kókuszos szelet
» Minifánk rumos szilvával » Mandulás cseresznyefelfújt » Élénkítő húsvéti tojástorta » Mézes rebarbaratorta
» Kapros-túrós lepény » Kakaós piskóta » Kefíres ananásztorta » Zsermák Emyke modra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.