Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tarkedli-Cseh fánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók

a tésztához

• 500 g liszt
• 25 g élesztő
• 5 dl tej
• 50 g cukor
• 30 g vaj
• 3 db tojás
• 1/2 citrom héja
• só

• a sütéshez: olaj
• a töltéshez és a tálaláshoz: 200 g barackíz
• a tetejére: 20 g porcukor

Elkészítés:
Az élesztőt egy dl langyos tejben, kevés cukorral, egy kanál liszttel összekeverjük, és langyos helyen felfuttatjuk. Közben a tojásokat szétválasztjuk. A maradék lisztet a tojások sárgájával, csipetnyi sóval, a reszelt citromhéjjal meg a maradék langyos tejjel simára dolgozzuk. Utána a felfutatott élesztőt és az olvasztott vajat belekeverjük, majd az így kapott sűrű „palacsintatésztába" style="margin: 10px;" a kemény habbá vert tojásfehérjét is belekeverjük. Konyharuhával letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük. A tarkedli- (tükörtojás-) sütőt olajjal kikenjük, közepes lángon megforrósítjuk, majd a tésztából egy-egy bő evőkanálnyit a sütő mélyedéseibe töltünk. Mindkét oldalát pirosra sütjük. Ebből a mennyiségből kb. 28 db tarkedlink lesz, amiből kettőt-kettőt barackízzel összeragasztunk, végül porcukorral megszórjuk. Barackízt külön is tálaljunk hozzá. Frissen a legfinomabb.


A receptet beküldte: Tobzocska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes Krémes 2. » Bundás sült banán » Kókuszos krémes » Piros túrókocka
» Csavart márványtorta » Duplacsokis-diós kuglóf » Fánkburger » Epres piskótatorta
» Almás-puncsos csokissüti » Körtés áfonyás sütemény » Rizspuding gyümölcsmártással » Cseresznyés habos
» Narancsos-kockacukros muffin » Kagylók » Kefires rétes » Fekete sütemény


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.