Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos sárgaborsóleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg sárgaborsó
5 dkg füstölt szalonna
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kis fej vöröshagyma
1 dl tejföl
1-2 gerezd fokhagyma
liszt, tárkony, tárkonyecet, olaj, só

Elkészítés:
A megtisztított, kisebb darabokra vágott zöldségeket és a sárgaborsót megfőzzük. Kevés olajon megpirítjuk a kis darabokra vágott szalonnát, majd kiszedjük.A zsiradékba beletesszük a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát és 1 evőkanál lisztet. Barna rántást készítünk, majd besűrítjük a levest és összeforraljuk. Közben sóval, tárkonnyal, tárkonyecettel ízesítjük. A sült szalonnával és tejföllel tálaljuk.


A receptet beküldte: spatifillum


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgaborsóleves » Tárkonyos pacal -leves » Szalonnás sárgaborsóleves » Csirke tárkonyos mártásban
» Tárkonyos csirkeraguleves » Tárkonyos pulyka-raguleves » Tárkonyos raguleves 2. » Tárkonyos gombaleves
» Tárkonyos malacleves » Tárkonyos tokány » Tárkonyos borjúragu leves » Tárkonyos boszorkánysült
» Tárkonyos csirke nyárson » Tárkonyos ragu leves » Tárkonyos mártás » Erdélyi tárkonyos tokány


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.