Tutireceptek.hu fejléc

Tartós lángos recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2 teáskanál só
2 evőkanál cukor
2,5 dkg élesztő
2 egész tojás
2 dl kefir
1 dl tej (tartós)

Elkészítés:
A hozzávalókat összedagasztom, 1-2 óráig kelesztem. Kézzel is lehet, de nagyban megkönnyíti a munkát a kenyérsütőgép dagasztóprogramja. A megkelt tésztakupacból gombócokat szakítok és a kezeim között széthúzogatom, kb. 10 nagy darab jön ki belőle. Bő, forró olajban kisütöm. Az elkészített tésztát 2-3 napig is a hűtőben tarthatjuk és csak kicsippentünk belőle néhány adagnyit, amennyit frissen akarunk sütni. Aranysárgára sütjük, nem szívja magába az olajat. Fokhagymás kenővel, tejföllel, reszelt sajttal vagy más finomsággal kínáljuk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött lángos » Apa lusta lángosa » Finom lusta lángos » Felhőlángos
» Lángos (Update1) » Hűtős kefires lángos » Lángoska » Kenyérlángos
» Szatyros lángos » Kefíres lángosom » Zacskós lángos » Latin lángos
» Update lángos » Egyszerű lángos » Kapros kenyérlángos » Focaccia(olasz lángos)


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.