Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tavaszi tojásragu recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg karfiol,
35 dkg sárgarépa,
75 dkg krumpli,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
8 főtt tojás,
4 dkg vaj/margarin,
3 dkg liszt,
1 tk. currypor,
6 dl zöldségleves,
1,5 dl főzőtejszín,
csipetnyi cukor,
só,
bors,
1 csokor metélőhagyma.

Elkészítés:
A karfiolt rózsákra szedjük, majd enyhén sós vízben kb. 5 percig főzzük.
Hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, és további 5-6 percig együtt pároljuk.
Közben a krumplit meghámozzuk, és cikkekre vágjuk.
Sós, forrásban lévő vízben kb. 15 percig főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük.
A kétféle hagymát finomra aprítjuk, és a felhevített vajon üvegesre pároljuk.
Liszttel és curryporral megszórjuk, a levessel meg a tejszínnel apránként felöntjük, majd állandó keverés mellett felforraljuk.
Közben hozzáadjuk a leszűrt karfiolt és sárgarépát.
Sóval, borssal, cukorral ízesítjük.
A megtisztított főtt tojásokat félbevágjuk, és óvatosan a zöldséges mártásba forgatjuk.
A tojásragut a főtt krumplival tálaljuk, és a felaprított metélőhagymával megszórva kínáljuk.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tavaszi tarhonyás hús » Tavaszi burgonyasaláta » Tavaszi inyencségek » Tavaszi saláta
» Túrós-tormás tavaszi sonka » Tavaszi rakott kel » Virsli (tavaszi) pörkölt » Tavaszi saláta 2.
» Tarka tavaszi túró » Tavaszi tekercsek » Zöldborsós tojásragu » Tavaszi húsgomboc
» Tavaszi párolt csirkemell » Zoldseges tavaszi tekercs » Tavaszi borsóleves » Tavaszi rakott


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.